Смачне лечо по-домашньому на зиму

Лечо – це одна з найпопулярніших страв для нашого столу. Цей салат дуже смачний та апетитний. Тому ми пропонуємо вам простий рецепт приготування лечо. 

Він допоможе швидко та смачно зварити заготовку, якою ви зможете ласувати протягом всієї зими.

лечо по-домашньому на зиму

Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • солодкий перець – 1 кілограм;
  • томати 1,5 – кілограма;
  • морква 0,5 – кілограма;
  • цибуля 0,2 – кілограма;
  • соняшникова олія – 1 стакан;
  • цукровий пісок – 0,5 склянки;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • оцет (9%) – 1 столова ложка.

Як зробити домашнє лечо на зиму

Для приготування краще взяти круглі помідори, але якщо таких немає –  можна обрати плоди будь-якої форми.

лечо по-домашньому на зиму

Круглі помідори обирають тому, що у них жорстка серцевина. А саме така і потрібно для лечо. Томати необхідно порізати на половинки, перед тим знявши з них шкірку. Щоб прискорити цей процес, зробіть в місці, де була плодоніжка, два невеликі розрізи навхрест та покладіть помідори в окріп секунд на 30-60. Коли ви їх дістанете – шкірка зніметься майже без вашої допомоги.

лечо по-домашньому на зиму

Далі візьміть моркву, вимийте, почистіть та натріть на тертці.

лечо по-домашньому на зиму

Після цього можна чистити та дрібно різати цибулю. Наступний крок – пасерування овочів. Візьміть глибоку каструлю, налийте в неї рафіновану олію (без запаху), просмажте цибулю та моркву протягом 7-и хвилин, потім додайте томати, цукор та сіль.

лечо по-домашньому на зиму

Далі накрийте каструлю кришкою та тушкуйте масу протягом 10-ти хвилин.

Доки все готується, візьміть перець, помийте, витягніть насіння, плодоніжки, жорсткі перетинки та поріжте плоди соломкою.

лечо по-домашньому на зиму

Якщо ви візьмете товстостінний перець – лечо вийде просто ідеальним. Покладіть його в суміш та тушкуйте ще 50 хвилин.

лечо по-домашньому на зиму

Далі долийте оцет, і обов’язково спробуйте на смак. Можливо, треба буде ще додати солі. Після цього накрийте лечо кришкою та лишіть тушкуватися.

лечо по-домашньому на зиму

Коли пройде ще 10 хвилин – вимикайте вогонь, бо ваше домашнє лечо готове.

лечо по-домашньому на зиму

Тепер лишилося тільки взяти стерилізовані банки, розлити  салат по них, закатати, дати вистигнути та прибрати в прохолодне місце на зберігання.