Смачне і солодке варення із зелених слив – як приготувати варення з угорки з кісточками.

Якщо сливи на вашій присадибній ділянці зелені і не встигають дозріти через погану погоду – сумувати не варто. Пропоную використовувати мій старовинний рецепт солодкої заготовки. Слідуючи йому, отримаєте оригінальне, смачне і солодке варення з недозрілих слив.

Як зварити варення з зелених слив.

Слива

Для цього оригінального рецепта ідеально підійде слива угорка. Починаємо приготування з того, що зчищаємо з наших недозрілих плодів шкірку, відразу ж опускаючи їх в ємність з холодною водою.

Тим часом підійшов час приготування сиропу: для 400 грам очищених слив підготуйте 800 грам цукру і два стандартних стаканчика води, за бажанням в кінці приготування слив можна додати ванілін – 2 гр.

Після закипання сиропу поміщаємо в нього очищені від шкірки сливи з кісточками і варимо на тихому вогні до напівготовності. Це займе 1-1,5 години.

Після цього вимикаємо заготовку і залишаємо настоятися і просочуватися на 15-20 годин.

Після потрібного часу, сироп доведеться злити і довести до кипіння, після чого знову поміщаємо в нього плоди і далі варіння варення триває вже до готовності.

Готові сливи гарячими перекладаємо акуратно в банки і доливаємо сиропом. У разі, якщо на Ваш погляд, сироп не достатньо загус, то потрібно його ще трохи притомити і після цього залити сливи.

Залишається тільки банки закупорити для їх зберігання на зиму.

Взимку варення із зелених слив йде просто на “ура”! Особливо підійде рецепт варення для тих, хто недолюблює сливу (а, відповідно, і заготовки з неї) через її щільну і кислувату шкурку. Ваші відгуки, як завжди, чекаю з нетерпінням.