Апетитне густе яблучне повидло зі звабливим ароматом кориці, що так і проситься в пиріжки та ватрушки. Не відмовте собі в задоволенні приготувати смачне, густе повидло з яблук, щоб насолоджуватися ароматною здобною випічкою під час зимових чаювань. Щоб самостійно в домашніх умовах зробити таку заготовку на зиму використовуйте мій рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Вода, Кориця, Цукор, Яблука
Щоб приготувати смачне густе яблучне повидло нам потрібні:
- яблука -1 кг;
- цукор – 700 гр;
- кориця – 1/4 ч.ложки;
- вода – 2 склянки.
Як приготувати яблучне повидло в домашніх умовах
Яблука миємо, ріжемо на 4 частини, вирізаємо серцевину та м’яті місця. Часточки яблук очищуємо від шкірки, складаючи її в окрему ємність.
Зважуємо очищені часточки. Пам’ятаємо, що за рецептом на 1 кг очищених яблук потрібно 2 склянки води.
Часточки складаємо в ємність, в якій будемо варити повидло. В ідеалі, це має бути каструля з товстим дном.
Шкурки яблук заливаємо потрібною кількістю води і варимо 10 хвилин. Зливаємо відвар, до яблучних часточок. Шкурки викидаємо. Пектин в яблуках міститься близько до шкурки, тому, використання відвару яблучних шкірок збільшить густоту повидла. Рідини в тарі з часточками яблук буде небагато, але доливати не треба.
Ставимо майбутнє повидло на повільний вогонь і варимо до повного розм’якшення яблук.
Розварені масу пюріруємо блендером або можна протерти крізь сито.
Додаємо цукру і корицю.
Розмішуємо та варимо хвилин 10 після закипання. Не забуваємо помішувати, щоб не пригоріло.
Готове яблучне повидло відразу ж розкладаємо в стерильні банки, залишаємо охолоджуватись не накриваючи кришками.
Після охолодження закупорюємо кришками і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.
Як видно на фото, готове яблучне повидло виходить густим, з випічки не витікає. Це просто ідеальна заготовка для випічки пиріжків і ватрушок.
Використовуйте мій простий покроковий рецепт і смачне повидло з яблук буде всю зиму на вашому столі. Смачного!