Смачне густе яблучне повидло з корицею на зиму

Смачне густе яблучне повидло з корицею

Апетитне густе яблучне повидло зі звабливим ароматом кориці, що так і проситься в пиріжки та ватрушки. Не відмовте собі в задоволенні приготувати смачне, густе повидло з яблук, щоб насолоджуватися ароматною здобною випічкою під час зимових чаювань. Щоб самостійно в домашніх умовах зробити таку заготовку на зиму використовуйте мій рецепт з покроково зробленими фото.

Щоб приготувати смачне густе яблучне повидло нам потрібні:

Густе яблучне повидло з корицею на зиму

  • яблука -1 кг;
  • цукор – 700 гр;
  • кориця – 1/4 ч.ложки;
  • вода – 2 склянки.

Як приготувати яблучне повидло в домашніх умовах

Яблука миємо, ріжемо на 4 частини, вирізаємо серцевину та м’яті місця. Часточки яблук очищуємо від шкірки, складаючи її в окрему ємність.

Густе яблучне повидло з корицею на зиму

Зважуємо очищені часточки. Пам’ятаємо, що за рецептом на 1 кг очищених яблук потрібно 2 склянки води.

Часточки складаємо в ємність, в якій будемо варити повидло. В ідеалі, це має бути каструля з товстим дном.

Шкурки яблук заливаємо потрібною кількістю води і варимо 10 хвилин. Зливаємо відвар, до яблучних часточок. Шкурки викидаємо. Пектин в яблуках міститься близько до шкурки, тому, використання відвару яблучних шкірок збільшить густоту повидла. Рідини в тарі з часточками яблук буде небагато, але доливати не треба.

Ставимо майбутнє повидло на повільний вогонь і варимо до повного розм’якшення яблук.

Густе яблучне повидло з корицею на зиму

Розварені масу пюріруємо блендером або можна протерти крізь сито.

Густе яблучне повидло з корицею на зиму

Додаємо цукру і корицю.

Густе яблучне повидло з корицею на зиму

Розмішуємо та варимо хвилин 10 після закипання. Не забуваємо помішувати, щоб не пригоріло.

Готове яблучне повидло відразу ж розкладаємо в стерильні банки, залишаємо охолоджуватись не накриваючи кришками.

Густе яблучне повидло з корицею на зиму

Після охолодження закупорюємо кришками і прибираємо на зберігання в прохолодне місце.

Густе яблучне повидло з корицею на зиму

Як видно на фото, готове яблучне повидло виходить густим, з випічки не витікає. Це просто ідеальна заготовка для випічки пиріжків і ватрушок.

Густе яблучне повидло з корицею на зиму

Використовуйте мій простий покроковий рецепт і смачне повидло з яблук буде всю зиму на вашому столі. Смачного!