Смачне густе повидло з персиків без цукру – як зробити персикове повидло на зиму.

Повидло без цукру – це дуже смачна і цікава заготовка, яка підійде тим, хто не любить надто солодкі джеми і варення. Готувати таке повидло дуже просто і недовго.

До речі, це смачне солодке бурштинове повидло ще і корисне.

Як приготувати повидло з персиків без цукру

персики

Спочатку треба посортувати персики та обрати тільки цілі. Потім необхідно їх помити, дочекатися, доки вода стече, розрізати на часточки, попередньо видаливши кісточки.

Тепер візьміть зручну ємність для варіння, налийте туди трохи води, покладіть персики та почніть варити на слабкому вогні.

Не забувайте мішати масу та варіть, аж доки повидло добре загускне. Щоб перевірити це – крапніть трошки на тарілку. Якщо крапля не буде розпливатися – значить, повидло готове і можна знімати його з вогню.

Далі візьміть сухі підігріті банки та вилийте в них повидло, але так, щоб воно не діставало до горлечка на один палець.

Закрийте повидло та відправте на зберігання в прохолодне місце. Для цього підійде льох, комора, підвал і навіть кухонна шафа, якщо в приміщенні нежарко.

Повидло з персиків

Таке повидло можна просто мастити на хліб, класти в пиріжки у вигляді начинки та додавати в каші. Воно дуже смачне і низькокалорійне, тому в помірних кількостях точно не нашкодить фігурі.