Повидло зі слив – це один з найпростіших та найсмачніших десертів які можна заготувати на зиму. Пропонуємо вам швидкий і зручний рецепт приготування повидла.
Інгредієнти: Ваніль, Сливи, Цукор
Вам знадобляться такі прості і дешеві інгредієнти:
- 3 кілограма слив;
- 1,5 кілограма цукрового піску;
- 0,5 пакетика ваніліну.
Як приготувати повидло зі слив на зиму
Для початку треба вимити сливи відкинути їх на друшляк, дати воді добре стекти, а потім видалити з плодів кісточки. Можете брати будь-які сливи, якщо вони пошкоджені – просто виріжте місця, що постраждали.
Після цього треба знайти каструлю з товстими стінками та великим дном. Вона потрібна для того, щоб повидло не пригорало під час варіння.
Сливи необхідно пропустити через м’ясорубку (шкірку знімати не треба) та скласти отриману масу в каструлю.
Потім додайте в масу цукор та добре перемішайте і можете вмикати маленький вогонь. Повидло має варитися десь годину-півтори. Не закривайте його кришкою та не забувайте постійно помішувати лопаткою, щоб маса не приставала до дна і не пригорала.
Коли час закінчиться – додайте ванілін та лишіть повидло на вогні ще на 10-15 хвилин.
Банки треба попередньо стерилізувати та розкласти в них повидло ще гарячим. Це дуже важливо, бо холодною цю масу перекладати дуже довго і складно, адже вона стає надто густою.
Закрийте банки кришками.
Таке натуральне повидло буде смачним та корисним додатком до млинців, сирників. а ще, його можна використовувати в якості начинки або просто мазати на хліб з маслом. В будь-якому разі воно чудово смакуватиме.