Смачне густе повидло з домашніх слив на зиму

Повидло зі слив – це один з найпростіших та найсмачніших десертів які можна заготувати на зиму. Пропонуємо вам швидкий і зручний рецепт приготування повидла.

Вам знадобляться такі прості і дешеві інгредієнти:

  • 3 кілограма слив;
  • 1,5 кілограма цукрового піску;
  • 0,5 пакетика ваніліну.

Як приготувати повидло зі слив на зиму

Для початку треба вимити сливи відкинути їх на друшляк, дати воді добре стекти, а потім видалити з плодів кісточки. Можете брати будь-які сливи, якщо вони пошкоджені – просто виріжте місця, що постраждали.

Густе повидло зі сливи без кісточок

Після цього треба знайти каструлю з товстими стінками та великим дном. Вона потрібна для того, щоб повидло не пригорало під час варіння.

Сливи необхідно пропустити через м’ясорубку (шкірку знімати не треба) та скласти отриману масу в каструлю.

Густе повидло зі сливи без кісточок

Потім додайте в масу цукор та добре перемішайте і можете вмикати маленький вогонь. Повидло має варитися десь годину-півтори. Не закривайте його кришкою та не забувайте постійно помішувати лопаткою, щоб маса не приставала до дна і не пригорала.

Густе повидло зі сливи без кісточок

Коли час закінчиться – додайте ванілін та лишіть повидло на вогні ще на 10-15 хвилин.

Банки треба попередньо стерилізувати та розкласти в них повидло ще гарячим. Це дуже важливо, бо  холодною цю масу перекладати дуже довго і складно, адже вона стає надто густою.

Густе повидло зі сливи без кісточок

Закрийте банки кришками.

Густе повидло зі сливи без кісточок

Таке натуральне повидло буде смачним та корисним додатком до млинців, сирників. а ще, його можна використовувати в якості начинки або просто мазати на хліб з маслом. В будь-якому разі воно чудово смакуватиме.