Смачне чорносмородинове варення приготоване на зиму за цим простим рецептом не відбере у Вас багато сил, хоча і злегка розтягнеться в часі.
Інгредієнти: Вода, Цукор, Чорна смородина

Як варити варення чорносмородинове в домашніх умовах.
Плоди перебрати, промити, пом’якшити шкірку в окропі.
Зробити сироп. При приготуванні сиропу на 2 склянки води додають не менш 1,5 кг цукру-піску. Такою кількістю сиропу заливають 1 кг плодів.
Ягоди залити сиропом, варити на дуже слабкому, повільному вогні. Обов’язково знімати піну. Дати охолонути.
Через 6 годин ще раз проварити, розлити по приготованим баночках і закатати. Зберігати рекомендується при температурі 15°С.
Зварене за цим рецептом чорносмородинове варення смачне, корисне і ароматне. Не дивлячись на те, що воно вариться досить довго, в ньому добре зберігається характерний смак свіжої ягоди чорної смородини.