Смачне чорносмородинове варення. Як варити варення в домашніх умовах.

Смачне чорносмородинове варення приготоване на зиму за цим простим рецептом не відбере у Вас багато сил, хоча і злегка розтягнеться в часі.

Велика чорна смородина
Картинка – Велика чорна смородина

Як варити варення чорносмородинове в домашніх умовах.

Плоди перебрати, промити, пом’якшити шкірку в окропі.

Зробити сироп. При приготуванні сиропу на 2 склянки води додають не менш 1,5 кг цукру-піску. Такою кількістю сиропу заливають 1 кг плодів.

Ягоди залити сиропом, варити на дуже слабкому, повільному вогні. Обов’язково знімати піну. Дати охолонути.

Через 6 годин ще раз проварити, розлити по приготованим баночках і закатати. Зберігати рекомендується при температурі 15°С.

Зварене за цим рецептом чорносмородинове варення смачне, корисне і ароматне. Не дивлячись на те, що воно вариться досить довго, в ньому добре зберігається характерний смак свіжої ягоди чорної смородини.

Домашнє черносмородиновое варення
Фото. Домашнє чорносмородинове варення