Смачне асорті з огірків, перцю та інших овочів на зиму – як зробити мариноване асорті з овочів в домашніх умовах.

Мариновані овочі – це смачна заготовка. І щоб не відкривати кілька банок одразу, можна зробити одне асорті. До того ж, готується воно дуже просто.

Як маринувати асорті з овочів на зиму

Огірки і помідори

Треба прокип’ятити банки, щоб потім покласти в них шари овочів та зелені.

  1. Перший шар – парасольки кропу та петрушка.
  2. Другий шар – невеликі огірки, які треба ставити вертикально.
  3. Третій шар – зелень.
  4. Четвертий шар – молоді кабачки та патисони. Їх треба попередньо бланшувати в окропі 5 хвилин.
  5. П’ятий шар – зелень.
  6. Шостий шар – перець. Обирайте той, який має пружну  м’ясисту м’якіть. Колір може бути будь-який, але якщо хочете, щоб вийшло гарно – беріть різнокольорові овочі.
  7. Сьомий шар – зелень.
  8. Останній, восьмий шар – невеликі помідори, які треба проштрикувати зубочисткою, щоб вони не луснули під час термічної обробки.

Далі треба приготувати маринад. Для нього необхідно взяти:

  • 1,3 літра води;
  • 2 столові ложки солі;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 1,5 чайних ложки лимонної кислоти.

Сіль і цукор треба розчинити в воді, потім додати лимонну кислоту і закип’ятити розчин. Після цього важливо зачекати, доки він не охолоне до 60-ти градусів за Цельсієм.

Маринад треба залити в банки з овочами, але так, щоб рідина знаходилась нижче верха банки на 3-4 сантиметра.

Далі треба взяти велику ємність, налити туди не дуже гарячу воду, поставити банки, прикриті кришками. Чекайте, коли вода нагріється до 85 градусів за Цельсієм, а потім стерилізуйте банки потягом 22-25 хвилин.

Якщо у вас є скляні кришки – можете скористатися ними. Вони щільніше закривають банки, тому можна не переживати через те, що вода потрапить всередину і повністю занурити тару в воду для стерилізації.

Після того, як банки стерилізуються, треба закатати їх кришками і акуратно поставити догори дном.

Коли банки охолонуть, можна відправляти їх в прохолодне місце на зберігання. Підійде льох, комора, підвал або просто кухонна шафа.

Таке асорті точно сподобається всім вашим гостям та стане окрасою святкового столу.