Мариновані овочі – це смачна заготовка. І щоб не відкривати кілька банок одразу, можна зробити одне асорті. До того ж, готується воно дуже просто.
Інгредієнти: Болгарський перець, Зелень петрушки, Кабачки, Кріп, Лимонна кислота, Огірки, Патисони, Помідори, Сіль, Цукор
Як маринувати асорті з овочів на зиму
Треба прокип’ятити банки, щоб потім покласти в них шари овочів та зелені.
- Перший шар – парасольки кропу та петрушка.
- Другий шар – невеликі огірки, які треба ставити вертикально.
- Третій шар – зелень.
- Четвертий шар – молоді кабачки та патисони. Їх треба попередньо бланшувати в окропі 5 хвилин.
- П’ятий шар – зелень.
- Шостий шар – перець. Обирайте той, який має пружну м’ясисту м’якіть. Колір може бути будь-який, але якщо хочете, щоб вийшло гарно – беріть різнокольорові овочі.
- Сьомий шар – зелень.
- Останній, восьмий шар – невеликі помідори, які треба проштрикувати зубочисткою, щоб вони не луснули під час термічної обробки.
Далі треба приготувати маринад. Для нього необхідно взяти:
- 1,3 літра води;
- 2 столові ложки солі;
- 4 столові ложки цукру;
- 1,5 чайних ложки лимонної кислоти.
Сіль і цукор треба розчинити в воді, потім додати лимонну кислоту і закип’ятити розчин. Після цього важливо зачекати, доки він не охолоне до 60-ти градусів за Цельсієм.
Маринад треба залити в банки з овочами, але так, щоб рідина знаходилась нижче верха банки на 3-4 сантиметра.
Далі треба взяти велику ємність, налити туди не дуже гарячу воду, поставити банки, прикриті кришками. Чекайте, коли вода нагріється до 85 градусів за Цельсієм, а потім стерилізуйте банки потягом 22-25 хвилин.
Якщо у вас є скляні кришки – можете скористатися ними. Вони щільніше закривають банки, тому можна не переживати через те, що вода потрапить всередину і повністю занурити тару в воду для стерилізації.
Після того, як банки стерилізуються, треба закатати їх кришками і акуратно поставити догори дном.
Коли банки охолонуть, можна відправляти їх в прохолодне місце на зберігання. Підійде льох, комора, підвал або просто кухонна шафа.
Таке асорті точно сподобається всім вашим гостям та стане окрасою святкового столу.