Турша з баклажанів і квасолі – смачна гостра закуска. Приготована за цим рецептом, вона відмінно збереже на зиму корисні властивості цих дивовижних овочів. Ця страва сподобається любителям гострих пікантних солінь. Кислувато-гострий смак і запаморочливо апетитний запах буде утримувати всіх за столом, поки блюдо з туршею не спорожніє.
Інгредієнти: Баклажани, Запашний перець, Квасоля, Корінь пастернаку, Корінь петрушки, Кріп, Лавровий лист, Морква, Огірки, Перець гіркий, Помідори, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля, Часник
Як приготувати туршу на зиму.
Приготування досить просте. Вибираємо добре дозрілі баклажани, без дефектів. Сортуємо їх по величині, ретельно миємо, прибираємо плодоніжки і кидаємо в киплячу воду на 20-25 хвилин. Вийнявши баклажани з окропу, промиваємо в холодній воді. Готові баклажани кладемо під гніт, щоб зійшла рідина.
Готуємо приправу.
Для приправи знадобляться огірки (бажано дрібні), бурі помідори, попередньо проварені (приблизно 5-8 хвилин) дрібна морква, цибуля, варена квасоля.
Миємо овочі в проточній воді. Подрібнюємо листя і коріння петрушки, пастернаку, дрібно січемо часник. Підготовлені інгредієнти перемішуємо.
Потім розкладаємо шарами в попередньо підготовлену бочку, шар баклажанів по черзі з шаром приправи.
Тепер потрібно зробити розсіл.
На 1,5 літра води додаємо 100 г солі, спеції і зелень за смаком.
У воду додаємо спеції і все кип’ятимо. Необхідний обсяг води становить половину місткості тари, де буде закладатися турша.
Зі спецій додаємо сіль, кріп, гіркий і запашний перець, лавровий лист.
Остудивши і процідивши розсіл, виливаємо його в бочку з викладеними шарами продуктами.
Ставимо на туршу гніт, накриваємо чистим полотном, і залишаємо на кілька днів для заквашування.
У міру осідання овочів в тару можна додавати нові порції.
Через тиждень відібрати зайвий розсіл, якщо його буде багато. Після чого додати соняшникової олії з розрахунку 0,5 літра на 1 кг баклажан. Через півтора місяці, маринована турша з баклажанів і квасолі готова.
Турша, смачна заготівля на зиму, і може використовуватися як самостійна закуска, так і використовуватися разом з гарніром. Освойте цей домашній рецепт заготовки з баклажан і легко робіть його в домашніх умовах на зиму.