Смачна турша з баклажанів і квасолі – домашній рецепт закуски з баклажанів на зиму.

Турша з баклажанів і квасолі – смачна гостра закуска. Приготована за цим рецептом, вона відмінно збереже на зиму корисні властивості цих дивовижних овочів. Ця страва сподобається любителям гострих пікантних солінь. Кислувато-гострий смак і запаморочливо апетитний запах буде утримувати всіх за столом, поки блюдо з туршею не спорожніє.

Як приготувати туршу на зиму.

баклажани

Приготування досить просте. Вибираємо добре дозрілі баклажани, без дефектів. Сортуємо їх по величині, ретельно миємо, прибираємо плодоніжки і кидаємо в киплячу воду на 20-25 хвилин. Вийнявши баклажани з окропу, промиваємо в холодній воді. Готові баклажани кладемо під гніт, щоб зійшла рідина.

Готуємо приправу.

Для приправи знадобляться огірки (бажано дрібні), бурі помідори, попередньо проварені (приблизно 5-8 хвилин) дрібна морква, цибуля, варена квасоля.

Миємо овочі в проточній воді. Подрібнюємо листя і коріння петрушки, пастернаку, дрібно січемо часник. Підготовлені інгредієнти перемішуємо.

Потім розкладаємо шарами в попередньо підготовлену бочку, шар баклажанів по черзі з шаром приправи.

Тепер потрібно зробити розсіл.

На 1,5 літра води додаємо 100 г солі, спеції і зелень за смаком.

У воду додаємо спеції і все кип’ятимо. Необхідний обсяг води становить половину місткості тари, де буде закладатися турша.

Зі спецій додаємо сіль, кріп, гіркий і запашний перець, лавровий лист.

Остудивши і процідивши розсіл, виливаємо його в бочку з викладеними шарами продуктами.

Ставимо на туршу гніт, накриваємо чистим полотном, і залишаємо на кілька днів для заквашування.

У міру осідання овочів в тару можна додавати нові порції.

Через тиждень відібрати зайвий розсіл, якщо його буде багато. Після чого додати соняшникової олії з розрахунку 0,5 літра на 1 кг баклажан. Через півтора місяці, маринована турша з баклажанів і квасолі готова.

Турша, смачна заготівля на зиму, і може використовуватися як самостійна закуска, так і використовуватися разом з гарніром. Освойте цей домашній рецепт заготовки з баклажан і легко робіть його в домашніх умовах на зиму.