Смачна морква солена на зиму із солодким перцем – простий рецепт домашньої заготовки з моркви.

Рецепт цієї заготовки з моркви відрізняється легкістю і простотою в приготуванні, так як моркву не потрібно дрібно нарізати. Від терки, так само, можна відмовитися. Солоні морква і перець смачні і красиво виглядають на столі. Кожен, навіть той, хто вперше зайнявся заготовками, зможе впоратися з рецептом, а маринованими овочами із задоволенням поласують всі Ваші гості і члени сім’ї.

Як засолити моркву на зиму в банці.

морква

Засолювання моркви починається з того, що 2 кг, приблизно однакової, не великого розміру очищеної моркви варимо протягом п’яти хвилин після закипання.

З 1 кг стиглого перцю видаляємо насіння. Дрібно різати не потрібно. Для заготівлі потрібно використовувати перець цілком або розрізати на половинки.

Паралельно ставимо на вогонь воду. Для зазначеної кількості овочів нам знадобиться 2 літри. Додаємо туди 2 ложки солі і кип’ятимо розчин протягом трьох хвилин.

Далі, моркву щільно складаємо або ставимо вертикально в трилітрову банку. Додаємо зверху цілий (або половинки) підготовлений солодкий болгарський перець, пів головки часнику і пару гілочок селери.

У банку додаємо вже остиглий сольовий розчин і накриваємо її пластмасовою кришкою.

Перші 24 години заготовку залишаємо в кімнаті, а далі, відправляємо зберігатися в будь-якому зручному для Вас прохолодному місці: винарні або навіть в холодильнику.

Вживати солону з перцем моркву можна вже через пару днів. А щоб овочі не пересолились і зберегли потрібні смакові якості, бажано, щоб температура зберігання не перевищувала десяти градусів. Така ось виходить корисна і смачна заготівля з моркви і перцю.