Смачна маринована цибуля в банці – як маринувати цибулю на зиму легко і просто.

Зазвичай невелика цибуля не годиться для зберігання на зиму, вона швидко висихає. Але з такої непоказної і дрібної цибульки можна приготувати чудову домашню заготовку на зиму – хрустку, пряну і дуже смачну мариновану цибулю.

Пропорції на 10 літрів маринадної заливки:

  • вода – 4,5 літрів;
  • оцет (6%) – 5 літрів;
  • сіль – 600 гр.

Спеції для маринування:

  • бадьян (аніс зірчастий) – 4 грами;
  • лавровий лист – 10 грам;
  • кориця – 5 грам;
  • перець червоний – 4 грами;
  • перчик запашний – 5 грам;
  • гвоздика – 5 грам.

Як маринувати цибулю в банці на зиму смачно.

Дрібний цибулю

Для нашої домашньої заготовки краще підібрати цибулю дрібного розміру. Відібрані цибулини потрібно звільнити від шкірки і залишків корінців. Є один невеликий домашній секрет, як “роздягнути” цибулинки швидше. Перед початком чищення, нашу цибульку потрібно для початку занурити в киплячу воду на 2 – 3 хвилини, після чого швиденько облити її холодною водою.

Почищену таким чином цибулю потрібно перед маринуванням (поки вариться маринад) покласти в водно-сольовий розчин (вода – 10 літрів, сіль 200-300 грам).

Коли маринад готовий – цибулю розміщуємо по банкам, заливаємо гарячим маринадом, закочуємо і прибираємо для просочення і зберігання на холод.

Така заготовка з цибулі прекрасно збережеться до нового сезону, а у Вас буде оригінальна і смачна добавка до всіх можливих зимових салатів. Крім того, мариновану цибулю я подаю як доповнення і мариновану закуску до перших і других страв.