Зазвичай невелика цибуля не годиться для зберігання на зиму, вона швидко висихає. Але з такої непоказної і дрібної цибульки можна приготувати чудову домашню заготовку на зиму – хрустку, пряну і дуже смачну мариновану цибулю.
Інгредієнти: Бадьян, Гвоздика, Запашний перець, Кориця, Лавровий лист, Оцет, Сіль, Цибуля, Червоний перець мелений
Пропорції на 10 літрів маринадної заливки:
- вода – 4,5 літрів;
- оцет (6%) – 5 літрів;
- сіль – 600 гр.
Спеції для маринування:
- бадьян (аніс зірчастий) – 4 грами;
- лавровий лист – 10 грам;
- кориця – 5 грам;
- перець червоний – 4 грами;
- перчик запашний – 5 грам;
- гвоздика – 5 грам.
Як маринувати цибулю в банці на зиму смачно.
Для нашої домашньої заготовки краще підібрати цибулю дрібного розміру. Відібрані цибулини потрібно звільнити від шкірки і залишків корінців. Є один невеликий домашній секрет, як “роздягнути” цибулинки швидше. Перед початком чищення, нашу цибульку потрібно для початку занурити в киплячу воду на 2 – 3 хвилини, після чого швиденько облити її холодною водою.
Почищену таким чином цибулю потрібно перед маринуванням (поки вариться маринад) покласти в водно-сольовий розчин (вода – 10 літрів, сіль 200-300 грам).
Коли маринад готовий – цибулю розміщуємо по банкам, заливаємо гарячим маринадом, закочуємо і прибираємо для просочення і зберігання на холод.
Така заготовка з цибулі прекрасно збережеться до нового сезону, а у Вас буде оригінальна і смачна добавка до всіх можливих зимових салатів. Крім того, мариновану цибулю я подаю як доповнення і мариновану закуску до перших і других страв.