Багато хто робить ікру з грибних відходів, які не підходять для маринування або соління. Рецепт такої заготовки є і у нас на сайті. Але найсмачніша грибна ікра виходить з повноцінних свіжих грибів. Особливо з лисичок або білих, які мають досить щільну м’якоть.
Інгредієнти: Вода, Гірчиця, Гриби, Лимонна кислота, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Чорний перець мелений
Як зробити ікру з грибів на зиму.
Візьміть 2 кілограми свіжих молодих грибів і вимийте їх в декількох водах.
Після останньої мийки відкиньте їх на сито, щоб стекла вся рідина.
В цей час закип’ятіть 2 склянки води, додавши в неї двадцять грамів солі і вісім грамів лимонки.
Варіть гриби в кисло-солоній воді до їх повної готовності – це можете визначити по значному зменшенню грибів в розмірі і спливанню їх на поверхню розсолу.
Викладіть гриби в друшлаг, промийте їх проточною холодною водою і дайте воді остаточно стекти.
Пропустіть відварені гриби через м’ясорубку з великими отворами і додайте до них 10 столових ложок рослинного масла, 2 таких же ложки гірчиці, яку попередньо змішайте з оцтом (8-10 ложок). Замість м’ясорубки можете використовувати великий важкий ніж, яким порубати гриби до стану дрібних кубиків.
Ікру перемішайте і додайте солі і перцю.
Грибну масу розкладіть по банках, краще в 0,5 літра, і поставте стерилізуватись в каструлю з киплячою водою. Цю теплову обробку проводьте не менше 60 хвилин.
Банки закатайте і дайте їм охолонути на кухні.
У досить прохолодному місці, ікра з грибів зберігається досить довго.
Взимку з грибною заготівлею можна робити бутерброди, котлети, соуси, подавати як закуску або використовувати ікру в якості начинки для пирогів.
Пропонуємо подивитися в відео від каналу “Знайди свій рецепт” три варіанти рецепта грибної ікри: для швидкої їжі, для консервування на зиму і для заморожування. Побачите як все просто, легко і доступно.