Ця смачна ікра з баклажанів готується з морквою та ідеальна за смаком. Заготовка прекрасно зберігаються всю зиму і буде відмінною закускою протягом усієї зими, а особливо в пост. У моїй родині така баклажанна ікра просто моментально зникає зі столу під час обіду. Її і на святковий стіл можна подавати, і просто робити з нею бутерброди. Відкривши баночку взимку, можна змінити смак заготовки, збагативши його свіжим подрібненим часником. Ще – можна додати трохи подрібнених горіхів. А якщо ще і вареної курки покришити, то, взагалі, вийде неповторно смачний грузинський салат. ? Одним словом, як не крути, але так смачно виходить, що пальчики оближеш. Цей рецепт ікри простий в приготуванні, бо частину компонентів ми будемо просто молоти в блендері. Докладний рецепт ікри з баклажанів з покроково зробленими фото допоможе швидко і просто впоратися із заготовкою.
Інгредієнти: Баклажани, Морква, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Чорний перець мелений
Для однієї 0,5 літрової банки потрібно:
- 2 середніх баклажана;
- велика морква;
- 4 невеликих помідора;
- сіль – за смаком;
- 1 ч. ложка цукру;
- 50-60 мл рослинної олії;
- велика цибулина;
- чорний перець мелений.
Як приготувати ікру з баклажанів на зиму
Готувати починаємо з того, що нарізаємо кубиками баклажани.
Попередньо їх миємо, непотрібний хвостик обрізаємо. Можна чистити шкірку, а можна і з нею готувати. Синя шкірка надає страві легку гірчинку, яка багатьом навіть подобається. Тому, видаляти шкірку з баклажан чи ні, вирішуйте самі.
Обсмажуємо ці баклажанові кубики у великій кількості олії. Не варто їх пересмажувати, бо це може негативно вплинути на смак заготовки.
У блендерній чаші готуємо морквяно-цибульну суміш. Для цього, чистимо моркву і цибулини і подрібнюємо їх до стану дрібних кубиків.
Відправляємо морквяно-цибульну суміш до баклажанів. Проводимо підсмажування інгредієнтів майбутньої закуски ще 7 -10 хвилин.
Тим часом, бланшируємо помідори.
Для моєї родини цей етап важливий. Завдяки цьому ненависні щільні шкірки не будуть псувати консистенцію страви. Просто занурюємо в окріп плоди томатів і потім чистимо від шкірки.
Солимо, додаємо цукор і перчимо консервацію.
Дрібненько нарізаємо м’якоть томатів і відправляємо на сковороду.
Обсмажуємо помідори з іншими овочами до повної готовності хвилин 15-20.
Тим часом, банки миємо і стерилізуємо, не забуваємо простерилізувати і кришки теж.
Наповнюємо банки баклажанною ікрою і закручуємо кришками.
Така ікра з баклажанів зберігається добре в прохолодному приміщенні. Але, якщо зберігаєте заготовки в теплій квартирі, то все ж стежте, щоб банки не здулися в процесі зберігання. Якщо ж таке сталося, то знайте, що не можна вживати в їжу таку консервацію.