Таку гостру приправу із солодкого перцю готувати не складно, зберігається вона довго – усю зиму. Хоча, вона настільки смачна, що до закінчення зими не дотягує. У мене вдома її люблять абсолютно всі. Тому, виставляю тут для Вас свій домашній рецепт.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гвоздика, Гірчиця, Оцет, Помідори, Сіль, Цибуля, Цукор, Червоний перець мелений, Чорний перець мелений
Як зробити приправу з перцю та помідорів в домашніх умовах.
Перець болгарський гарненько помити, видалити зелений хвостик і насіннєву коробку, нарізати невеликими шматочками.
Помити помідори, злегка надрізати, ненадовго опустити в окріп, видалити шкірку, порізати великими часточками.
Також, порізати дольками цибулю.
Всі овочі поміщаємо в каструлю, вливаємо оцет, після чого тушкуємо на слабкому вогні. Кришкою закривати не потрібно.
Приправа готова, коли суміш загусне, випарує зайва волога.
На цій стадії в проварену масу всипаємо цукор з сіллю і прянощі, дотушуємо до розчинення цукру, а це близько 10 хвилин. Для запобігання пригорання, приправу постійно помішувати.
У гарячому вигляді приправу перекладаємо в банки.
Кількість продуктів потрібних для приготування заготовки з перцю: перець болгарський солодкий – 2 шт, стиглі помідори – 2-3 шт, цибуля – 3 шт, оцет винний – ½ склянки, цукор – 1 склянка; сіль, чорний мелений перець, гірчиця суха по 1 ч. ложці, червоний мелений перець – ¼ ч. ложки, гвоздики подрібненої на кінчику ножа.
Отримана гостра приправа з перцю смачна і практична, вона послужить відмінним доповненням до неабиякого кількості страв.