Смачна гостра приправа з помідор і перцю на зиму – простий рецепт як приготувати приправу.

Таку гостру приправу із солодкого перцю готувати не складно, зберігається вона довго – усю зиму. Хоча, вона настільки смачна, що до закінчення зими не дотягує. У мене вдома її люблять абсолютно всі. Тому, виставляю тут для Вас свій домашній рецепт.

Як зробити приправу з перцю та помідорів в домашніх умовах.

Перець і помідор

Перець болгарський гарненько помити, видалити зелений хвостик і насіннєву коробку, нарізати невеликими шматочками.

Помити помідори, злегка надрізати, ненадовго опустити в окріп, видалити шкірку, порізати великими часточками.

Також, порізати дольками цибулю.

Всі овочі поміщаємо в каструлю, вливаємо оцет, після чого тушкуємо на слабкому вогні. Кришкою закривати не потрібно.

Приправа готова, коли суміш загусне, випарує зайва волога.

На цій стадії в проварену масу всипаємо цукор з сіллю і прянощі, дотушуємо до розчинення цукру, а це близько 10 хвилин. Для запобігання пригорання, приправу постійно помішувати.

У гарячому вигляді приправу перекладаємо в банки.

Кількість продуктів потрібних для приготування заготовки з перцю: перець болгарський солодкий – 2 шт, стиглі помідори – 2-3 шт, цибуля – 3 шт, оцет винний – ½ склянки, цукор – 1 склянка; сіль, чорний мелений перець, гірчиця суха по 1 ч. ложці, червоний мелений перець – ¼ ч. ложки, гвоздики подрібненої на кінчику ножа.

Отримана гостра приправа з перцю смачна і практична, вона послужить відмінним доповненням до неабиякого кількості страв.