Смачна аджика з баклажанами, помідорами і перцем в мультиварці

Смачна аджика з баклажанами, помідорами і перцем в мультиварці

Аджика – це гостра пряна приправа, яка надає стравам особливого смаку й аромату. Головним інгредієнтом традиційної аджики є різні сорти перцю. Всі знають про таку заготовку як баклажани з аджикою, але мало хто знає, що не менш смачну приправу можна приготувати і з самих баклажан. Головною перевагою запропонованого сьогодні старовинного рецепту аджики з баклажан є його простота. Мій перевірений рецепт з покроково зробленими фото до ваших послуг. Зауважу, що сьогодні я заготовку буду робити в мультиварці, але, в принципі, все так само можна зробити і в звичайному казані або каструлі. І так, смачна аджика з баклажанами, помідорами і перцем в мультиварці. Що знадобиться?

Нам знадобляться такі продукти:

  • баклажани – 3 кг;
  • помідори – 3 кг;
  • перець болгарський – 10 шт.;
  • часник – 2 шт.;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • оцет – 100 мл;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цукор – 3 ст. л.

Як приготувати аджику з баклажанами, помідорами і перцем на зиму

Баклажани ретельно промити проточною водою, розрізати на кілька частин. Порізані частини подрібнити, використавши кухонний комбайн.

Аджика з баклажанами, помідорами і перцем на зиму

Перець вимити, видалити насіння і плодоніжки. Подрібнити його в кухонному комбайні.

Аджика з баклажанами, помідорами і перцем на зиму

Далі займемося томатами. Їх необхідно вимити і пропустити крізь соковижималку. Внаслідок цього вийде томатний сік без насіння і шкірки.

Аджика з баклажанами, помідорами і перцем на зиму

У ємність мультиварки налити олію. Додати томатний сік і перець. Вибрати в меню функцію «Варити» і встановити час приготування на 10 хвилин.

Через 10 хвилин додати до суміші з перцю і томатного соку подрібнені баклажани. На панелі мультиварки вибрати розділ «Тушкувати». Час приготування страви встановити на 40 хвилин.

До провареної овочевої суміші додати цукор, оцет, сіль і подрібнений часник.

Аджика з баклажанами, помідорами і перцем на зиму

На панелі мультиварки натиснути кнопку «Варити». Готувати страву протягом ще 5 хвилин.

Банки добре вимити в теплій воді і простерилізувати. Для стерилізації потрібно лише потримати баночки над киплячою водою близько 5 хвилин.

Розкласти гарячу аджику з баклажанів в стерилізовані банки та закатати кришками. Укутати їх ковдрою та тримати до повного охолодження, попередньо перевернувши догори дном.

Аджика з баклажанами, помідорами і перцем на зиму

Зберігається така аджика з баклажанів, помідорів та перцю у темному і прохолодному місці протягом усієї зими. Смачна баклажанова аджика, приготовлена за цим старовинним рецептом, ідеально поєднується, практично, з будь-якою стравою.