Смачна аджика без оцту, варена на зиму з помідорів і перцю

Аджика – це чудовий соус, який робить цікавими та смачними всі страви. Але деякі люди не їдять аджику, бо в ній є оцет. Тому ми пропонуємо вам рецепт без цього інгредієнту.

Отже, як же зробити аджику без оцту?

Аджика без оцту

Необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • помідори – 5 кілограм;
  • солодкий перець – 1 кілограм;
  • гострий перець – 16 штук;
  • часник – 0,5 кілограм;
  • олія – 100 мілілітрів;
  • сіль – 1 столова ложка з гіркою.

Як приготувати аджику без оцту

Треба почистити солодкий і гіркий перець. У болгарського дістати насіння та зрізати хвостики, у гіркого – тільки хвостики.

Після цього помийте помідори і відправте овочі до м’ясорубки.

Також пропустіть через м’ясорубку часник.

Тепер треба суміш з перців і томатів вилити в каструлю та варити 15-20 хвилин. Коли маса закипить – додайте олію і сіль, а за 2-3 хвилини до того, як ви вимкнете вогонь – часник.

Далі необхідно стерилізувати банки, розлити по них аджику і закатати. Краще брати маленькі баночки, щоб коли ви їх будете відкривати, аджика не почала псуватися.

Аджика без оцту

Закатані банки переверніть догори дном, закутайте ковдрою і лишіть на два дні. Потім переставте їх в шафу або льох.

Аджика без оцту

Аджику можна їсти практично з будь-чим, адже вона  неймовірно смакує з різними ставами.