Сливовий “сир” – корисна і смачна заготовка на зиму, присмачена спеціями або незвичайний фруктовий “сир”.

Фруктовий “сир” зі слив – це заготовка з сливового пюре, спочатку уварена до густоти мармеладу, а потім сформована у формі сиру. Смак незвичайної заготовки залежить від того, які спеції Ви захочете використовувати при приготуванні.

Хочете спробувати, що це за незвичайний “сир” такий виходить? Тоді за справу!

стиглі сливи

Для початку, потрібно взяти хороші стиглі сливи, у яких легко відокремлюються кісточки.

Вийняти їх і зважити отримані часточки. На кожен кілограм сливи відміряти 100 г цукру і пересипати ним плоди.

Дати постояти, щоб зі слив виділився сік.

Потім посуд з сливовими половинками поставити на плитку і варити до тих пір, поки в каструлі не вийде густа маса.

До отриманого повидла додати насіння кінзи і ретельно перемішати, щоб воно розподілилися по всьому об’єму.

Далі, приготування сиру полягає в формуванні, так званої, головки. Коли сливова уварена маса повністю охолоне, її перекладають в лляну серветку і надають форму.

Далі, слід зав’язати кінці серветки, покласти головку на дошку або плоску тарілку, зверху знову прикрити обробною дошкою, а на неї поставити гніт. Витримати так фруктовий “сир” потрібно три дні, а потім звільнити від тканини.

Готову головку спочатку злегка обмазати рослинним маслом, краще рафінованим, а потім, обсипати насінням кінзи.

Домашня заготовка, щільно упакована в пергаментний папір, зберігатися краще в прохолодному темному місці.

Незвичайний “сир” можна їсти як солодкий десерт, а можна вживати і як лікувальний продукт. Сливи, особливо в такому увареному вигляді, добре впливають на роботу кишечника і прибирають з організму шкідливі шлаки.