Варення-конфітюр з сливи, в моєму випадку – з жовтої аличі, одне з найсмачніших ласощів для ласунів в холодний період часу. Така заготовка підніме настрій, додасть сил, подарує насолоду і збере за столом всю родину. Взимку, такий густий сливовий конфітюр з аличі без кісточок багато господинь використовує для начинки смачних пиріжків з дріжджового, пісочного та листкового тіста. Як робити таку заготовку на зиму розповість мій простий рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Алича, Вода, Конфітюркі, Цукор
Починаючи приготування заготовки нам потрібно припасти:
- аличі жовтої – 2 кг;
- води – 100 гр;
- цукру – 1,5-2 кг (за смаком);
- конфітюрки – з розрахунку, що 1 упаковка розрахована на 2 літри варення.
Як приготувати конфітюр з сливи аличі
Аличу уважно перебрати, щоб позбавитись від зіпсованих плодів, якщо такі є. Вимити під проточною водою. Висипати жовті сливи в зручну ємність і додати воду. Відправити на вогонь до закипання при постійному помішуванні. Це потрібно для рівномірності бланшування ягід.
Протерти пом’яклі сливи крізь сито, щоб кісточки та шкурки залишилися в ньому.
М’якоть пересипати в зручну ємність, засипати цукром і відправити на вогонь.
Сливовий конфітюр довести до кипіння і відставити убік, приблизно, на 3,5-4 години.
Після повного охолодження конфитюра, потрібно проварити його ще раз, додавши конфітюрку.
Конфітюрка – це желирующая суміш на основі пектину яблучного. Варити заготовку не більше 5 хвилин, щоб зберегти всі корисні властивості слив.
Залити варення по підготовлених баночках і закатати спеціальним ключем.
Перевернути баночки і укутати теплим рушником. Залишити до повного охолодження, після чого, відправити в холодне місце для зберігання.
Смачний сливовий конфітюр з жовтої аличі зберігається довго, але зазвичай ж йде найпершим. Його консистенція нагадує желе, а смак – поцілунок сонця. Така заготовка навіває спогади про літо і дарує не тільки солодощі, але й тепло. ?
Як зробити джем з аличі дізнайтесь з відео-рецепту. Цей сонячний сливовий джем, по суті, той самий конфітюр, лиш без конфітюру. 🙂