Сливове варення з кісточками – дуже простий рецепт як приготувати варення зі слив на зиму.

Сливове варення з кісточками за цим рецептом домашньої заготовки зможе приготувати навіть не досвідчена в кулінарії господиня. Солодка зимова заготовка буде смачною і, головне, не буде потрібно тривале готування.

На один кілограм сливи нам буде потрібно 200 грамів цукру і 250 мл. води.

Як приготувати сливове варення з кісточками на зиму.

Слива угорка

У промитих слив видалимо тільки плодоніжки, кожен плід наколемо (зубочисткою або голкою) і на десять хвилинок опускаємо в гарячу воду (t приблизно 85 градусів), після чого сливи потрібно різко охолодити.

Приготовлені таким чином сливи потрібно перекласти в посудину з киплячим сиропом, дати подкипіти і швидко прибати з вогню, відставивши години на 4 для процукрювання плодів.

Далі, в 4 підходи доводимо до готовності. Інтервал між варкою на цей раз повинен бути не менше ніж 8 годин.

Уже готове і охолоджене варення зі сливи акуратно розкладаємо по банках. Закручувати не потрібно. Досить тільки закрити щільними пластмасовими кришками.

При такому варінні варення плоди зберігають форму, а оптимальний вміст цукру знижує кислотність шкурки. Таке апетитне сливове варення точно сподобається всім. А інакше і бути не може, коли варення виходить і смачне, і красиве. Крім свого основного використання, для підсолоджування чаювання, воно відмінно підходить для декорування тортів і десертів. Рада буду прочитати Ваші відгуки в коментарях.