Варення зі сливи без кісточки любиме багатьма. Сливове варення, зварене за цим рецептом, можна готувати з будь-яких сортів сливи, але особливо смачним воно виходить із сорту “Угорка”. Нагадаємо, що зі слив цього сорту роблять чорнослив.
Інгредієнти: Волоський горіх, Сливи, Сода, Цукор
Отже, щоб зварити сливове варення нам знадобиться:
Сливи – 5 кг;
Цукор – 3 кг;
Сода (щоб вимочити сливи) – 1 столова ложка на літр води
Як варити варення зі слив.
Сливи миємо, поділяємо на половинки (часточки).
Щоб шматочки сливи зберегли свою форму, залишилися цілими, рекомендується замочити їх в содовому розчині на 4-5 годин.
Після закінчення зазначеного часу виймаємо сливи на друшляк, промиваємо їх під проточною чистою водою і даємо їм стекти.
Складаємо сливу в посуд для варіння варення.
Наливаємо 100 гр. води і ставимо на повільний вогонь.
Через 15-20 хвилин додаємо вказаний цукор, акуратно перемішуємо, даємо закипіти і варимо ще 20 хвилин на повільному вогні.
При появі білої піни – знімаємо її.
Знімаємо сливове варення з вогню і даємо йому настоятися до наступного дня.
Через 15-24 години знову ставимо варення зі сливи на повільний вогонь, варимо 20 хвилин після закипання і знову знімаємо з вогню, відставляємом, щоб настоялося ще 15-24 години.
Знову ставимо варення на повільний вогонь і варимо 20 хвилин після закипання.
У самому кінці варіння (хвилин за 5 до кінця) можна додати пакетик ванільного цукру, але можна і не додавати.
Готове, дуже смачне варення з сливи без кісточки, киплячим розливаємо в заздалегідь підготовлені банки.
Закриваємо пластмасовими кришками або закручуємо.
Просте і смачне сливове варення готове!
Варення зі сливи отримає нові нотки і трохи інший смак якщо зварити варення трохи інакше.
При видаленні кісточки сливу не дорізаємо до кінця. а, прибравши кісточку, замість неї кладемо всередину сливи шматочок заздалегідь почищеного волоського горіха.
Далі варимо вариво за технологією, описаною вище.
Результат – смачне сливове варення без кісточки, з горіхом і оригінальним смаком! Приємного чаювання!!!