Сливове варення: рецепт - «Варення з слив без кісточок, з горіхами»

Сливове варення: рецепт – «Варення з слив без кісточок, з горіхами»

Варення зі сливи без кісточки любиме багатьма. Сливове варення, зварене за цим рецептом, можна готувати з будь-яких сортів сливи, але особливо смачним воно виходить із сорту “Угорка”. Нагадаємо, що зі слив цього сорту роблять чорнослив.

Отже, щоб зварити сливове варення нам знадобиться:

Сливи – 5 кг;

Цукор – 3 кг;

Сода (щоб вимочити сливи) – 1 столова ложка на літр води

Як варити варення зі слив.

Сливи миємо, поділяємо на половинки (часточки).

slivovoe-varene-bez-kostochek-s-orehami2slivovoe-varene-bez-kostochek-s-orehami5

Щоб шматочки сливи зберегли свою форму, залишилися цілими, рекомендується замочити їх в содовому розчині на 4-5 годин.

Після закінчення зазначеного часу виймаємо сливи на друшляк, промиваємо їх під проточною чистою водою і даємо їм стекти.

Складаємо сливу в посуд для варіння варення.

Наливаємо 100 гр. води і ставимо на повільний вогонь.

Через 15-20 хвилин додаємо вказаний цукор, акуратно перемішуємо, даємо закипіти і варимо ще 20 хвилин на повільному вогні.

slivovoe-varene-bez-kostochek-s-orehami4

При появі білої піни – знімаємо її.

Знімаємо сливове варення з вогню і даємо йому настоятися до наступного дня.

Через 15-24 години знову ставимо варення зі сливи на повільний вогонь, варимо 20 хвилин після закипання і знову знімаємо з вогню, відставляємом, щоб настоялося ще 15-24 години.

Знову ставимо варення на повільний вогонь і варимо 20 хвилин після закипання.

У самому кінці варіння (хвилин за 5 до кінця) можна додати пакетик ванільного цукру, але можна і не додавати.

Готове, дуже смачне варення з сливи без кісточки, киплячим розливаємо в заздалегідь підготовлені банки.

Закриваємо пластмасовими кришками або закручуємо.

Просте і смачне сливове варення готове!

Варення зі сливи отримає нові нотки і трохи інший смак якщо зварити варення трохи інакше.

При видаленні кісточки сливу не дорізаємо до кінця. а, прибравши кісточку, замість неї кладемо всередину сливи шматочок заздалегідь почищеного волоського горіха.

slivovoe-varene-bez-kostochek-s-orehami1

Далі варимо вариво за технологією, описаною вище.

slivovoe-varene-bez-kostochek-s-orehami3

Результат – смачне сливове варення без кісточки, з горіхом і оригінальним смаком! Приємного чаювання!!!