Існує безліч способів заготовки сливи на зиму. Я віддаю перевагу зберіганню сливи в морозильній камері. При заморожуванні зберігається смак і вигляд продукту, а також вітаміни. Слива заморожена в сиропі, найчастіше, використовується мною для дитячого харчування, приготування десертів і напоїв. Діти, які часто погано їдять, їдять таку заготовку із задоволенням.
Інгредієнти: Вода, Сливи, Цукор
Для приготування візьмемо: тверду сливу 500 гр, цукор – 100 гр, очищену воду – 100 гр.
Як заморозити сливу в сиропі
Плоди ретельно вимиємо, розріжемо на дві частини і видалимо кісточки.
Засипаємо цукром.
Легенько перемішаємо і залишимо на годину, щоб слива пустила сік.
Далі, вливаємо воду в потрібній кількості. Залишимо ще на годину, нехай слива просочиться отриманим сиропом.
Заморожують заготовку порційно, в формах з силікону. У кожну формочку викладаю 1-2 половинки сливи і заливаю сиропом.
Ставлю в морозилку. Коли добре застигне, виймаю з формочки і розфасовую в пакет або спеціальний морозостійкий контейнер. Слива після розморожування виходить солодкою, соковитою і не розпливається, як деякі соковиті фрукти і ягоди. У морозильній камері таку заготовку можна зберігати весь зимовий період.
З слив, заморожених в сиропі можна приготувати різні страви. З плодів – зробити начинку для випічки. З сиропу вийдуть смачні желе, киселі, компоти. Також, сироп можна використовувати у вигляді просочення для бісквітних тортів. І наостанок, слива заморожена в сиропі може подаватися до столу як самостійний десерт або зі збитими вершками. Буде по-літньому смачно. Як бачите, варіантів використання такої заготовки дуже багато.