Слива Мірабель з цукром на зиму – домашній рецепт смачної заготовки зі слив.

Заготівля зі слив Мірабель з цукром відрізняється красивим бурштиновим кольором і досить оригінальна на смак. Адже плід цей є гібридом звичайної сливи і аличі, які мають дуже яскраво виражені аромати.

Як заготовити сливи на зиму з цукром – розповімо покроково.

Слива Мірабель

Взяти стиглу, але ще щільну мірабель – 1,2 кг.

Шкірку кожної кілька разів проколоти дерев’яною паличкою.

Скласти плоди в посуд для варення.

Залити мірабель гарячим сиропом (цукор – 400 г, вода – 1 стакан, сік 1 лимона). Жовтий лимон можна замінити на зелений лайм або покласти в сироп дрібку лимонної кислоти.

Обв’язати таз щільною тканиною виставити на балкон і дочекатися щоб охолов.

Вранці відокремити плоди від сиропу і останній знову закип’ятити.

Цим сиропом залити фрукти в тазу і відразу все разом помістити на вогонь.

Варити мірабель не більше двох хвилин, щоб з неї не стала сповзати шкурка.

Киплячі плоди разом з сиропом перемістити в банки і перед закачуванням обов’язково їх простерилізувати.

Теплову обробку робити 25 хвилин – для банок місткістю 0,5 л, 30 хвилин – для банок об’ємом 1 л.

Така заготовка з цукром – це свого роду варення зі сливи Мірабель. Взимку воно відмінно підійде для приготування компотів або киселів. Така слива з цукром неповторно смачна і як самостійний десерт.