Слива Мірабель у власному соку без кісточок і цукру або просто «слива в підливі» – улюблений рецепт заготовки зі слив на зиму.

Слива «Мірабель» один з улюблених в нашій родині сортів сливи для заготовки на зиму. Через природний приємний аромат плодів, наша домашня заготовка сливи без кісточок не вимагає ніяких ароматичних або смакових добавок. Увага: навіть цукор нам не буде потрібен.

Як консервувати сливи у власному соку на зиму.

Зливи Мірабель

І так, не дуже перестиглі плоди мірабелі помиємо і разріжемо на часточки, при цьому отримуючи кісточки.

Сливові половиночки ретельно укладаємо в банки до самого верху.

Після чого, не додаючи нічого зайвого, ставимо стерилізувати: ½ літрові – 25 хвилинок, а літрові заготовки – на 35 хвилинок.

При стерилізації з часточок виділиться сік природним чином.

Потім, закатуємо нашу домашню заготовку ще гарячою.

Наша «слива в підливі» добре зберігається на зиму. Консервована по даному рецепту слива мірабель, крім усього іншого, хороша як ароматна начинка для пиріжків і млинців. Рада буду дізнатися, який Ваш улюблений рецепт заготовки з слив без цукру?