Сік з петрушки - приготування та заготівля на зиму

Сік з петрушки – приготування та заготівля на зиму

Ще наші предки знали про унікальні властивості петрушки. Однак, були часи коли її забороняли вирощувати, за це цілком реально було отримати звинувачення в чаклунстві. Звичайно, це не зупиняло травників і вони відкривали все нові і нові властивості цієї корисної зелені. Рецептів приготування корисних напоїв безліч, але для більшості з них потрібно свіжий сік петрушки. Про те, яка петрушка потрібна для приготування такої заготовки, як сік з петрушки приготувати і зберегти на зиму ми з вами і поговоримо.

За давніми легендами, петрушка набирає силу лише коли її коріння наситяться соком і енергією підземних демонів. 🙂 Але нам це говорить про те, що знадобиться нам зелень петрушки другого року вирощування, тобто, та, у якої сформувався корінь.

Сік можна робити тільки із зеленої надземної частини, або з додаванням кореня. Це багаторазово посилить ефект від соку.

Як приготувати сік з петрушки в домашніх умовах

Вимийте петрушку. Ретельно очистіть корінь від землі і обсушити.

Далі, петрушку потрібно подрібнити в кашку і зробити це можна за допомогою блендера або м’ясорубки.

Складіть кашку в полотняний мішечок і відіжміть сік.

Сік петрушки можна кип’ятити і в холодильнику він зберігається не більше 5 днів. Але це не означає, що взимку ви залишитеся без свіжого соку. Розлийте отриману рідину у формочки для льоду і заморозьте.

У такому вигляді сік петрушки може зберігатися нескінченно довго, якщо його не розморожувати даремно. Розморожений сік потрібно тут же вживати в їжу або приготувати на його основі напій.

Сік з петрушки є найпотужніший афродизіак і він не буде зайвим на вашій кухні. Дізнайтеся чим ще корисна петрушка і не лінуйтеся заготовлювати її про запас.

Ще пропонуємо продивитись відео, як приготувати сік петрушки, за допомогою соковижималки.