Сік з персиків на зиму - рецепт з м'якоттю без пастеризації

Сік з персиків на зиму – рецепт з м’якоттю без пастеризації

Персиковий сік рідко викликає алергію. Він підходить для першого прикорму дітям до року і малюки його просто обожнюють. Він смачний, освіжаючий і, при цьому, має масу корисних мікроелементів. Сезон у персиків короткий і термін зберігання плодів дуже невеликий. Щоб не втратити всі ці корисні речовини, можна зайнятися їх консервацією. І найкраща заготовка для мене – це сік з персиків на зиму. Приваблює у цьому рецепті те, що при виробництві соку, практично, немає відходів. Викидають лише кісточки і дуже тонку шкірку, а все інше йде в заготовки.

Персики досить солодкі і немає потреби додавати при заготовок багато цукру. Хіба що ви дуже велика солодкоїжка чи хочете перестрахуватися і використовуєте цукор як консервант.

Як зробити сік з персиків на зиму в домашніх умовах

Вимийте персики і витріть їх рушником. Можна цього не робити, але персиковий пух часом викликає алергію у занадто чутливих людей. Можна зняти шкірку з плодів, проте, це не обов’язково.

Розріжте персик навпіл і видаліть кісточки.

Тепер, за допомогою соковижималки відіжміть сік. У відходах залишаться лише шкурки і дрібні волокна. Вся соковита та корисна мякоть піде в сік.

Персиковий сік не боїться кип’ятіння. Його сміло можна проварити, але не більше 10 хвилин, і на дуже слабкому вогні. При довшому варінні рідина википить і ви отримаєте не сік а густе пюре. За бажанням, можна розбавити персиковий сік яблучним, морквяним або будь-яким іншим соком без м’якоті.

Банки, або пляшки перед розливом соку необхідно стерилізувати. Пропечіть їх в духовці і розливайте до них сік, поки вони ще гарячі. Тут же закупорьте кришками, переверніть банки кришками донизу і укрийте теплим покривалом. Це замінить пастеризацію і доб’є бактерії, якщо вони залишилися.

Сік з персиків примхливий у зберіганні, тому, зберігати його краще при температурі не вище 15 градусів в сухому і темному приміщенні. Якщо ви відкрили банку з соком, то бажано до завтра її випити або знову перекипятить. Хоча, персиковий сік ніколи не застоюється якщо банка вже відкрита. Адже він дуже смачний.

Як приготувати сік з персиків якщо немає соковижималки демонструє відео-рецепт.