Рецепт соку з обліпихи досить простий для приготування в домашніх умовах, але потрібно дотриматися всіх умов, для того щоб отримати хороший результат. Сік з обліпихи має гарний насичений колір і приємний кислуватий смак.
Інгредієнти: Обліпиха
Як зробити сік з обліпихи без цукру на зиму.
Приготування починається з того, що потрібно ретельно помити ягоди.
Постелити чисту лляну серветку, висипати на неї промиту сировину і дати просохнути.
Тепер потрібно подумати як вичавити сік з обліпихи. Для цього, в глиняній макітрі дерев’яним товкачем розтерти ягоди і через покладену в кілька шарів марлю віджати сік.
Вичавки перекласти в каструлю з нержавійки, влити, приблизно, третю частину теплої (40°С) води, дати настоятися півгодини і віджати через марлю.
Залити водою, настояти і віджати потрібно ще два рази.
На 1 кг ягід йде, приблизно, 0,4 л води.
Потім, змішати весь свіжовичавлений сік обліпихи разом, нагріти його до гарячого стану і профільтрувати.
Тим часом, потрібно підготувати банки. Промити їх під проточною гарячою водою, дати воді стекти і, звичайно ж, простерилізувати.
Гарячим профільтрованим соком наповнити банки (½ л або 1 л) і відправити на пастеризацію хвилин на 15-20. Час обробки залежить від обсягу банок.
Зберігається зварений з обліпихи сік найкраще в місці без доступу прямого світла. Це може бути: шафа, комора або льох.
Ось так просто вичавити і заготовити сік з обліпихи без соковижималки.
Взимку, використовуючи такий корисний концентрований сік можна готувати морси, компоти та інші домашні напої. Жінки можуть використовувати його для приготування масок і з іншими косметичними цілями. Обліпиховий сік містить велику кількість вітамінів і особливо корисний для дітей і тих, хто слабкий здоров’ям.