Нектарин відрізняється від персика не тільки своєю голою шкіркою, але і більшою кількістю цукру і вітамінів. Скажімо, вітаміну «А» в нектаринах майже в два рази більше, ніж в звичайному персику. Але, на цьому відмінності і закінчуються. З нектарина можна готувати пюре та варення, робити цукати або варити сік, що ми зараз і зробимо. Зазвичай, з нектарина готують сік з м’якоттю. Він корисніший, ніж освітлений, та й освітлити зроблений в домашніх умовах нектариновий сік буде достатньо проблематично. Отже, до роботи!
Інгредієнти: Лимонна кислота, Нектарин, Цукор
Для приготування соку з нектаринів на зиму знадобляться:
- 1 кг стиглих нектаринів;
- 0,5 літрів води (приблизно);
- 100 грам цукру;
- лимонна кислота – на кінчику ножа.
Як приготувати сік з нектаринів на зиму
Закип’ятіть в каструльці воду і по черзі опускайте в окріп нектарини на 1-2 хвилини і відразу перекладайте їх у холодну воду. Це потрібно для того, щоб зняти шкірку з нектарина. Вона хоч тонка і гладка, але в соці ні до чого шматочки шкірки. Очистіть шкірку і видаліть кісточки.
Складіть очищені нектарини в каструлю і залийте їх водою, щоб вода трохи покривала плоди.
Поставте каструлю на плиту і варіть плоди на слабкому вогні, поки вони достатньо не размягчаться.
Блендером, або дерев’яним товкачем розімніть нектарини до отримання однорідної маси. Додайте цукор, лимонну кислоту і долийте води, до потрібної консистенції. Адже нам потрібен сік, а не пюре ?
Знову поставте каструлю з соком на плиту і доведіть до кипіння. Після закипання, варіть сік ще 3-5 хвилин і можна розливати його по стерилізованим банкам з кришками.
Сік з нектарина не дуже примхливий в зберіганні, але, все ж, краще зберігати його в прохолодному і темному місці. Тоді він точно простоїть до наступного літа.
Пропонуємо до перегляду відео-рецепт про те, як приготувати на зиму сік з персика з м’якоттю без соковижималки.