Малиновий сік – один з найулюбленіших напоїв у дітей. Особливо вабить аромат соку взимку, коли відкриєш банку, то і кликати нікого не потрібно, всі самі збігаються на кухню. На основі соку з малини можна приготувати масу коктейлів та інших смачних напоїв. Тому, якщо у вас досить ягід, але мало цукру, обов’язково приготуйте кілька пляшечок малинового соку на зиму.
Переберіть ягоди, складіть їх в друшляк і промийте холодною проточною водою. Дайте ягодам стекти і складіть їх в каструлю.
Розімніть ягоди будь-яким зручним для вас способом. Можна використовувати блендер або картопляний товкач.
Тепер, потрібно трохи пропарити і прогріти ягоди, щоб отримати більше соку і менше відходів. Поставте каструлю на плиту і дочекайтесь коли з каструлі почне підніматися пар. Накрийте каструлю кришкою і вимкніть вогонь. Зачекайте 20-30 хвилин, поки малина охолоне.
Злийте сік крізь сито з дрібними осередками і перетріть м’якоть. Тільки не перестарайтеся, слідкуйте аби насіння не потрапили у сік. Вони трішки гірчать та й просто неприємно, якщо вони попадуться в соці.
Виміряйте кількість отриманого соку і додайте в нього воду і цукор у кількості, щоб б малиновий сік для вас був приємним на смак.
Зазвичай, на 1 літр малинового соку беруть:
- 250 гр води;
- 100 гр цукру.
Знову поставте каструлю на плиту, доведіть сік з малини до кипіння і кип’ятіть його 3-5 хвилин.
Приготуйте банки або пляшки з широкою шийкою і простерилизуйте їх. Розлийте гарячий сік по пляшках, закрийте кришками і укутайте їх на 10-12 годин теплим покривалом.
Смачний домашній сік з малини слід зберігати в прохолодному, темному місці не більше 6 місяців. Якщо вам потрібно більш тривале зберігання, приготуйте сироп з малини.
Запропонований відео-рецепт демонструє як правильно приготувати смачний сік з малини на зиму.