Можна говорити нескінченно про користь лимона. Він широко застосовується в кулінарії, косметологи і в домашньому побуті. Питання лише в зручності використання. Щоразу доводиться купувати лимон, використовувати пару крапель соку, а невикористана частина лимона тижнями лежить в холодильнику, поки не запліснявіє. Щоб уникнути таких втрат, розумніше зробити сік лимона і використовувати його в міру потреби. Лимон не є сезонним фруктом і немає потреби заготовляти сік лимона на зиму в великих обсягах. Досить приготувати пляшечку ємністю до 0,5 літра. Цієї кількості вам вистачить дуже надовго.
Інгредієнти: Лимони
Для приготування соку вибирайте дрібні плоди. Вони більш соковиті, шкірка в них тонша та й ціна на них нижча.
Вимийте лимони гарячою водою, обдайте його окропом і витріть насухо. Можна натерти попутно цедру лимона, адже після видавлювання соку, шкірку доведеться викинути.
Розріжте лимони на дві частини і, за допомогою спеціального пристрою для цитрусових, вичавити сік.
Процідіть його крізь марлю і залийте в чисту, простерилізовану пляшку. Закрийте пляшку пробкою і поставте лимонний сік в холодильник.
Йому не потрібна стерилізація, пастеризація або кип’ятіння. Цукор теж не варто додавати, адже, лимонний сік, на відміну від сиропу більш універсальний. Його можна додавати в м’ясні страви, або використовувати для косметичних масок, а цукор тут буде зайвим.
Сік лимона без цукру, якщо він зберігається в холодильнику, придатний до використання не менше 3 місяців, після чого, можна купити свіжих лимонів і зробити в домашніх умовах нову партію такого корисного і потрібного лимонного соку.
Як швидко приготувати сік з лимона своїми руками дивіться на відео.