Сік з дині на зиму - прості рецепти приготування заготовки з дині

Сік з дині на зиму – прості рецепти приготування заготовки з дині

У плодів дині великий термін зберігання і вони досить довго може залишатись в свіжому вигляді, але, це лише за умови, що у вас є прохолодне, темне і сухе місце. Якщо ж цього місця немає, то з дині можна приготувати масу корисних і смачних заготовок на зиму. Поживний та смачний сік з дині – одна з найпростіших. Для приготування динного соку потрібна стиглі і добре визрілі плоди. Їх солодкість не має значення, головне, щоб вони були досить соковиті і ароматні. У нас є два рецепти соку з дині і обидва вони гарні та прості у приготуванні.

Сік з дині в мультиварці

  • диня середніх розмірів – близько 2 кг;
  • вода – 0,5 л;
  • цукор – в залежності від солодкості дині, але не менше 1 склянки;
  • 1 лимон або апельсин (потрібен буде сік).

Вимийте диню, витріть її насухо і розріжте. Видаліть насіння, шкірку і наріжте невеликими шматочками.

Гарненько подрібніть шматочки дині блендером, до стану однорідного пюре.

Додайте воду, сік апельсина, або лимона і процідіть рідину крізь дрібне сито. Готовий сік буде з м’якоттю, але так ви позбудетеся від дрібних волокон.

Влийте динний сік в чашу мультиварки, додайте цукор і включіть режим «Суп» на 10-15 хвилин.

Розлийте гарячий сік в стерилізовані банки, закрутіть і ваші заготовки готові.

Пастеризований сік з дині без цукру

  • диня – 2 кг;
  • лимон – 1 шт.

Фахівці кажуть, що в шкірці дині зберігається безліч корисних речовин і це потрібно використовувати. Тому, у цьому рецепті, вимиту диню наріжте на шматочки разом з шкіркою і пропустіть крізь соковижималку або прес. Так ви вичавите і зі шкірки максимальну кількість ефірних масел, і отримаєте сік без м’якоті.

Додайте в каструлю сік лимона і гарненько перемішайте. Розлийте отриманий динний сік в літрові стерилізовані банки і прикрийте їх кришками. Встановіть їх в каструлю з широким дном. Налийте води «по плечики» банок з соком, накрийте кришками і включіть плиту. З моменту закипання води зауважте 1 годину, після чого, банки з заготовками можна діставати і закривати кришками під ключ.

Приготовлений у домашніх умовах динний сік хорош і сам по собі, але слід пам’ятати, що це також відмінна основа для приготування сиропу з дині, джему або мармеладу. У будь-якому випадку, ласуни будуть не просто задоволені, а в захваті від таких заготовок.

Як приготувати на зиму сік з дині демонструє і відео-рецепт.