Сік з черешні на зиму - простий рецепт без пастеризації

Сік з черешні на зиму – простий рецепт без пастеризації

Хоча черешня багата антиоксидантами і корисна при багатьох захворюваннях, її, майже, не заготовляють на зиму. І це дуже прикро. Сік з черешні має м’який смак, він освіжає і відновлює необхідний запас вітамінів в організмі. Хтось може сказати, що сік з черешні робити не можна, але я цьому твердженню заперечу. Черешневий сік готується не складніше, ніж вишневий. Хоча, з його приготуванням не все так однозначно. Чомусь, багато господинь самі собі ускладнюють життя і чистять кісточки, перед приготуванням соку. Це довго, брудно і нудно. Забудьте про видалення кісточок і спробуйте мій простий рецепт. Переконайтесь, що сік з черешні на зиму можна і треба готувати.

Як відомо, є багато сортів черешні і, зрозуміло, краще обирати сорта з більш соковитими ягодами.

Сік з черешні на зиму - простий рецепт без пастеризації

Як приготувати сік з черешні на зиму в домашніх умовах

Вимийте черешню і дайте їй стекти. Засипте ягоди в каструлю і просто руками роздавіть їх. Запевняю вас, це набагато простіше, ніж чистити кісточки. Щоб не замастити руки можете вдіти лікарські або целофанові перчатки. Можна використати для розчавлення черешні блендер, дерев’яний товкач або міксер.

Сік з черешні на зиму - простий рецепт без пастеризації

Після того, як ви перетворили черешню в “кашу”, дайте цій “каші” постояти години півтори. Кісточки черешні нададуть пікантний аромат соку, і це зовсім не зайве.

Встановіть на каструлю сито і процідіть сік, перетираючи мезгу.

Сік з черешні на зиму - простий рецепт без пастеризації

Звичайно, все ви не перетреться, але і втрачати стільки черешні не варто. Складайте мезгу в окрему каструльку. Після того, як ви перецідити весь сік, залийте мезгу холодною водою і знову добре перемішайте її руками. Процідіть отриману рідину і влийте її до чистого соку.

Пропорції кожна господиня може обрати свої. В середньому, на 1 л соку потрібно не більше 0,3 л води і 200 гр цукру. Але це залежить від соковитості і смаку самих ягід.

Див. також: Полуничний сік на зиму – просто та смачно

Приготуйте банки. Вимийте їх, простерилизуйте і прогрійте в духовці.

Тепер, додайте в черешневий сік цукор, і поставте каструлю з соком на плиту.

Сік з черешні на зиму - простий рецепт без пастеризації

Доведіть сік до кипіння і шумівкою зніміть піну. Дайте соку 5 хвилин покипіти і розлийте по банках. Наливайте сік у банки до самого верху, щоб він майже переливався. Тут же закривайте їх кришками і закатуйте. Переверніть банки кришками вниз і укутайте. Залишіть заготовки у такому стані до повного охолодження.

Смак черешневого соку дуже ніжний і м’який і, якщо ви хочете його урізноманітнити, можете додати спеції. Черешня любить корицю, ваніль і лимон.

Сік з черешні на зиму - простий рецепт без пастеризації

Ще один простий спосіб як швидко та просто зробити сік з черешні дізнайтесь з відео.