Два рецепта приготування соку з буряка на зиму

Сік з буряка – два рецепта приготування соку з буряка на зиму

Сік з буряка відноситься до категорії не просто корисних, але і смачних соків, якщо тільки правильно його приготувати. З збереженням, як правило, проблем не виникає, так як буряк чудово переносить термічну обробку, і кип’ятіння мало впливає на збереження вітамінів. Зараз ми розглянемо два варіанти приготування соку з буряка.

Зміст

Як зробити сік зі свіжого буряка на зиму

Вимийте і очистіть від шкірки молодий буряк. Не беріть старі, занадто великі і потріскані коренеплоди. З них користі набагато менше, так як вони вже переспіли і готові пустити насіння, а це вже інший склад вітамінів.

Наріжте коренеплоди на шматочки і пропустіть їх через соковижималку.

Злийте сік в каструлю і на кожен літр чистого соку додайте

  • 100 гр цукру;
  • 2 гр лимонної кислоти.

Доведіть сік до кипіння і дочекайтеся повного розчинення цукру. Можна поварити сік довше, і тоді ви отримаєте буряковий сироп, що теж дуже смачно і також корисно.

Розлийте гарячий сік в сухі стерильні банки і закатайте їх кришками. Пастеризувати сік з буряка не потрібно.

Сік з відвареного буряка без цукру

Якщо у вас немає соковижималки, або буряка лише трохи, скористайтеся цим рецептом. Вимийте буряк і покладіть його в каструлю. Залийте коренеплоди холодною водою, і відварюйте буряк протягом години.

Остудіть, очистіть і натріть буряк на крупній терці, або пропустіть через м’ясорубку. Складіть бурякову кашку в тканинний мішечок і відіжміть сік. Сильно не видавлюйте сік, тому що сама макуха знадобиться, для приготування борщової заправки.

Доведіть сік до кипіння, потім додайте лимонної кислоти, або сік лимона. Сік з буряка готовий, і його можна закатувати на зиму, щоб потім пити, або підфарбовувати яскравим соком буряка свої кулінарні шедеври.

Буряковий сік дуже добре поєднується з морквяним і яблучним соком, але буде краще змішувати ці соки безпосередньо перед вживанням, а самі соки закатувати окремо.

Дивіться на відео як приготувати сік з буряка: