Сік із замороженого на зиму гарбуза - два рецепта заготовки

Сік із замороженого на зиму гарбуза – два рецепта заготовки

Овочеві соки, нарівні з фруктовими і ягідними, міцно влаштувалися на наших кухнях. Але не завжди є можливість робити соки зі свіжих овочів, адже для зберігання таких великих овочів як гарбуз або кавун, потрібно місце і особливі умови, яких в квартирі просто немає. Але можна заморозити овочі, і взимку робити сік з того ж замороженого гарбуза.

У цьому навіть є свої плюси – адже у замороженого на зиму гарбуза зникає специфічний і не дуже приємний запах, через який змусити випити дитину склянку гарбузового соку, просто неможливо.

Залежно від того, яким чином ви заморозили гарбуз, сік з нього можна приготувати по-різному.

Сік з відвареного замороженого гарбуза

На 200 гр замороженого гарбуза:

  • Сік одного апельсина
  • 100 грам кип’яченої охолодженої води
  • 50 гр. цукру

Складіть кубики замороженого гарбуза в чашу блендера і почекайте, поки вони відтануть. Увімкніть блендер і зробіть з кубиків пюре.

Додайте в чашу апельсиновий сік, воду, цукор і знову гарненько збийте блендером. Якщо сік дуже густий, додайте ще трохи води.

Сік із сирого замороженого гарбуза

Не чекаючи, поки шматочки замороженого гарбуза розтануть, натріть їх на крупній тертці. Зачекайте хвилин 15-20, складіть натертий гарбуз в марлевий мішечок і гарненько відіжміть сік. Додайте лимонний сік і цукор за смаком, і ніхто в житті не здогадається, що це сік з гарбуза.

З решти м’якоті гарбуза можна приготувати пюре, або домашній мармелад для дітей.

Дивіться на відео два варіанти, як приготувати сік з гарбуза: