Зелений горошок у власному соку – швидкий старовинний рецепт

Хочу поділитися столітнім рецептом заготівлі зеленого горошку на зиму.  

Сам рецепт я знайшла у старовинній кулінарній книзі, яка споконвіку передається у нашій родині по жіночій лінії.  Особисто я жодного разу ним не скористалася.  Чому?  Для рецепту потрібно досить багато свіжого гороху і, у випадку, якщо щось не вийде, буде шкода, що він пропаде. Однак, цей рецепт мене дуже зацікавив.  Саме тому вирішили ним поділитися.  Раптом у когось вийде приготувати натуральний горошок у власному соку!  Сподіваюся, отримати відгук про цей невеличкий кулінарний експеримент.

Зелений горошок

Отже, що ми робимо.

Очищений горошок потрібно проварити хвилини зо дві.

Потім одразу ж промити холодною водою для того, щоб зберегти природній колір горошку.

Підготовчий етап завершено.  Переходимо до самої консервації.

Для початку покладіть горошок у будь-яку невеличку ємність.  Можна взяти невеличку бочечку, керамічний судочок, або ж звичайну скляну банку.

Накриваємо наш горошок виноградним або вишневим листям.  На листя кладемо дощечку і невеличкий грузок.

Ось, власне, й усе.  Горошок у такому вигляді слід зберігати у сухому прохолодному місці.

Взимку такий горошок можна додавати до супів чи салатів, або ж просто споживати як гарнір.

Якщо хтось скористається цим рецептом, буду вдячна за ваші відгуки та коментарі!