Сьогодні моя розповідь буде про те, як приготувати компот з жовтої аличі з кісточками за простим рецептом. В цих плодах містяться такі цінні елементи, які здатні знижувати тиск, покращувати травлення та зміцнювати серцевий м’яз.
Інгредієнти: Алича, Вода, Лимонна кислота, Цукор
Цей рецепт компоту з жовтої аличі з кісточками та без стерилізації цінний не лише тим, що простий у приготуванні, а й тим, що завдяки йому у фруктах залишаються всі корисні вітаміни та мінерали, які в них є.
Як варити компот з аличі на зиму
Спочатку слід взяти трилітрову банку та металеву кришку для закручування та простерилізувати їх.
Алича (звичайно мита) повинна заповнити третину банки. Також для приготування компоту знадобиться вода (трохи менше, ніж 3 літри), лимонна кислота на кінчику ножа та пів склянки цукру. Інвентар: каструля та ключ для закручування.
Зверху необхідно насипати лимонну кислоту та цукор.
Після чого вливаємо невеликими порціями (щоб банка не тріснула від перепаду температури) окріп до самого верху (дуже добре, якщо вода з банки навіть трохи проллється, так буде гарантія того, що в неї не потрапило повітря). Коли скло стане теплим, можна доливати сміливіше.
Банку треба зразу закатати, перевернути на кришку та добре загорнути на добу. Наступного дня компот із жовтої аличі, заготовлений на зиму можна відносити в погріб.
Зберігати компот потрібно в холодному темному місці. Через те, що алича в ньому з кісточками, його варто вжити протягом півроку.