Швидкий компот з жовтої аличі з кісточками на зиму

Сьогодні моя розповідь буде про те, як приготувати компот з жовтої аличі з кісточками за простим рецептом. В цих плодах містяться такі цінні елементи, які здатні знижувати тиск, покращувати травлення та зміцнювати серцевий м’яз.

Цей рецепт компоту з жовтої аличі з кісточками та без стерилізації цінний не лише тим, що простий у приготуванні, а й тим, що завдяки йому у фруктах залишаються всі корисні вітаміни та мінерали, які в них є.

Як варити компот з аличі на зиму

Спочатку слід взяти трилітрову банку та металеву кришку для закручування та простерилізувати їх.

Швидкий компот з жовтої аличі з кісточками

Алича (звичайно мита) повинна заповнити третину банки. Також для приготування компоту знадобиться вода (трохи менше, ніж 3 літри), лимонна кислота на кінчику ножа та пів склянки цукру. Інвентар: каструля та ключ для закручування.

Швидкий компот з жовтої аличі з кісточками

Зверху необхідно насипати лимонну кислоту та цукор.

Швидкий компот з жовтої аличі з кісточками

Після чого вливаємо невеликими порціями (щоб банка не тріснула від перепаду температури) окріп до самого верху (дуже добре, якщо вода з банки навіть трохи проллється, так буде гарантія того, що в неї не потрапило повітря). Коли скло стане теплим, можна доливати сміливіше.  Швидкий компот з жовтої аличі з кісточками

Банку треба зразу закатати, перевернути на кришку та добре загорнути на добу. Наступного дня компот із жовтої аличі, заготовлений на зиму можна відносити в погріб.

Швидкий компот з жовтої аличі з кісточками

Зберігати компот потрібно в холодному темному місці. Через те, що алича в ньому з кісточками, його варто вжити протягом півроку.