Швидко засолена скумбрія або як посолити скумбрію в домашніх умовах.

Солена рибка – це дуже смачна страва. Особливо, коли мова йде про скумбрію. До того ж, її можна легко засолити в домашніх умовах. Зараз ми розкажемо вам, як зробити це максимально просто та смачно.

Як смачно і швидко засолити скумбрію цілою

Необхідно взяти 2 великі рибини (вага – до 1-го кілограма), добре їх почистити, видалити нутрощі та помити так, щоб вода була настільки чистою, наскільки це можливо.

Далі дайте щоб вода добре стекла, а потім перекладіть рибини в ємність, де вони обидві вільно поміщаються.

Після цього візьміть 2,5 столові ложки солі, розділіть на дві заготовки та ретельно потріть рибу. Натирати сіллю треба як зовнішню, так і внутрішню сторону.

Після цього ємність, в якій лежить ваша засолена риба, треба винести в прохолодне місце, попередньо накривши чистим аркушем. Багато людей ставлять рибу в холодильник, але треба пам’ятати, що вона має специфічний аромат, який може всотуватись в інші продукти. Тому якщо є можливість, краще розмістити ємність в коморі або іншому приміщенні, в якому достатньо холодно. Якщо ж інших варіантів нема і холодильник – єдине місце де можна тримати рибу, тоді обов’язково накрийте ємність кришкою, щоб зменшити аромат.

Через три дні можете злити рідину. Потім візьміть 2 чайні ложки солі та ще раз посоліть рибу, рівномірно розподіливши сіль по поверхні рибин. Далі відставте рибу ще на 5-6 днів.

Коли цей час мине, необхідно зняти зі скумбрії надлишки солі, потім надрізати її уздовж хребта та дістати сам хребет і кістки черевця.

У вас вийде по 2 половинки кожної рибної тушки. Зніміть з них шкіру (робіть це обережно) та поріжте скумбрію на шматочки і складіть її на тарілку.

Для подачі рибу варто прикрасити тонкими кільцями цибулі та полити соняшниковою олією.

Риба, засолена таким простим способом, обов’язково сподобається усім вашим гостям. Адже вона має дуже приємний м’який смак.

А в цьому відео вам розкажуть, як зробити так, щоб скумбрія була готова вже через 24 години:

Це відео присвячене засолюванню цілого оселедця за 2 дні: