Солоні огірочки – це дуже проста і смачна закуска. Її легко приготувати в будь-яку пору року. Аби тільки під рукою були ці зелені овочі. Пропонуємо вам дуже простий і швидкий рецепт засолювання огірків.
Інгредієнти: Вишневі листя, Вода, Кріп, Лавровий лист, Листя хрону, Листя чорної смородини, Огірки, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
На приготування такої страви вам доведеться витратити лише кілька годин.
Для засолювання необхідно взяти наступні інгредієнти:
- свіжі огірки – 1 кілограм;
- солоні огірки – 2 штуки;
- часник – 1 головка;
- чорний перець горошком – за смаком;
- цукровий пісок – 1 столова ложка;
- сіль – 2 столові ложки;
- вода – 1 літр;
- зелень (листя чорної смородини, листя хрону, вишневе листя та інше) – за смаком.
З ароматних спецій обирайте те, що вам найбільш до смаку. А якщо не знаєте, що конкретно взяти, тоді пропонуємо універсальну суміш: кріп, перець чорний горошком, листя хрону і листя чорної смородини.
Як засолити огірки швидко і смачно
Необхідно добре помити огірки, зрізати хвостики, скласти в ємність та залити їх водою.
Лишіть огірки в приміщенні з кімнатною температурою повітря на 3-4 години. Вони мають добре просякнути водою, щоб в них краще всотувався розсіл.
Далі візьміть трилітрову банку та закладайте в неї огірки. Робіть це шарами: шар огірків, шар листя і спецій. Але якщо хочете, можете складати всі інгредієнти довільно. Головне – робити це рівномірно. Тоді огірки матимуть приємний духмяний смак та аромат.
Також рекомендується покласти в банку кілька солоних огірків, щоб нові швидше просолилися.
Потім налийте в каструлю воду, закип’ятіть, додайте сіль і перець, добре перемішайте і залийте розсіл в огірки. А далі прикрийте банку кришкою.
Вже через кілька годин солені огірки будуть готові. Тому якщо ви хочете зробити таку смачну закуску до вечері – просто посоліть огірочки зранку. І тоді ввечері зможете їх смакувати разом з родиною та друзями.