Поспішаю повідомити по секрету один зі своїх улюблених і надійних способів приготування швидких малосольних огірків з яблуками. Огірочки, зроблені таким способом виходять слабосолоні, міцні і хрусткі, і дуже швидко засолюються.
Інгредієнти: Огірки, Сіль, Цукор, Часник, Яблука
Для приготування огірків по швидкому рецепту нам будуть потрібні такі продукти:
- Огірки середнього розміру. На 3-х літрову банку приблизно – 2 – 2,5 кг.
- Сіль кухонна – з розрахунку – 2-3 ст. лож. на 3-х літрову банку
- Пісок цукровий – 1 стіл лож на 3 літри.
- Яблука кислих сортів, чверть яблучка на бутель (додаємо за бажанням для додання додаткової кислинки)
- Можна покласти будь-які спеції або ароматні трави (по Вашому смаку)
- Часник досить 1-2 зубчики на 3 літри.
Як приготувати огірки по-швидкому.
Огірочки потрібно помити, скласти в бутлі.
Туди ж скласти і наші яблучка, попередньо їх порізавши на маленькі скибочки.
Наверх бутлів помістити приправи і подрібнений під пресом часник.
Зручність даного методу засолювання полягає в тому, що розсіл не потрібно окремо варити, сіль і цукор сиплемо прямо в бутель наповнений огірками.
Заливаємо огірки доверху окропом, потім закриваємо кришкою і ретельно перетрушуємо банку. Це потрібно, щоб сіль і цукор повністю розтанули.
Залишимо наші банки з малосольними огірками при кімнатній температурі, ласувати такими огірочками можна вже через 6 – 8 годин.
Йдуть зазвичай такі швидкі огірочки нарозхват, і хрумтять знатно.