Багато людей люблять в кожному заготівельному сезоні потроху поповнювати свій арсенал рецептів. Поспішаю, поділитися з іншими господинями таким оригінальним, не “заїждженим» і простим рецептом домашнього засолювання швидких малосольних огірочків з додаванням кисленького соку лайма.
Інгредієнти: Запашний перець, Кріп, Лайм, М'ята, Огірки, Сіль, Цукор, Чорний перець горошком
Інгредієнти для “малосолки”:
- звичайно ж, огірки – 1,5 кг;
- кріп (пучок з парасольками);
- перець чорний (горошок) – 6 -7 горошин;
- запашний перець -4 -5 горошин;
- м’ята (краще «перцева», але якщо ні, піде будь-який сорт) – 4-5 гілочок;
- цукор – 1 чай. лож.;
- сіль – 3,5 стіл. лож.;
- ну і звичайно ж, лайм – 4 штучки середніх розмірів.
Як приготувати малосольні огірки з соком лайма.
Зібравши все необхідне для засолювання огірків по цьому домашньому рецепту, можемо починати приготування.
Для початку, розітріть в ступці горошини двох видів перцю і частину солі (2.5 стол. лож.).
З уже помитих і добре протертих від вологи лаймів знімаємо цедру за допомогою дрібної терки і додаємо її до суміші перетертих солі і перцю.
З «роздягнених» таким способом цитрусів потрібно видавити сік.
Дрібно наріжемо м’яту і кріп – листя і стебла разом, не поділяємо.
У заздалегідь перемитих огірків обов’язково обрізаємо кінчики з двох сторін і розрізаємо кожен огірочок на 2-4 частини. Скільки частин вийде – залежить від розміру.
Перекладаємо огірки в глибокий посуд і засипаємо сумішшю з ступки, поливаємо лаймовим соком і ретельно перемішуємо.
Потім, додаємо до огірків рубану зелень що залишилась з сіллю і знову перемішуємо.
Швидкі малосольні огірки з соком з лайма, приготовані по нашому оригінальному рецепту, можна спробувати вже через пів години. Подаючи на стіл рекомендується прибрати з огірків налиплу сіль і позбавити від зайвої зелені.
Такий рецепт швидкого засолювання огірків дуже зручний, з розряду «гості на порозі». Малосольні огірочки, приготовані по ньому відрізняються «цікавим» ароматом і приємною кислинкою лайма.