Швидкі гострі кабачки-язички на зиму

Приготовлена на зиму гостра закуска з кабачків, звана “Гострі язички” або “Тещин язик”, прекрасно виглядає і на столі, і в банці. За смаком вона виходить солодкувато-гострою, а самі кабачки – м’які і ніжні.

Готується гостра закуска легко і швидко, тому що, стерилізації не потрібно, що важливо при такій літній спеці.

Швидкі гострі кабачки-язички на зиму

Складові:

  • молоді кабачки 3 кг;
  • солодкий перець 7-8 шт .;
  • томати 3 кг або томатний сік 1 л;
  • гіркий перець 1 шт .;
  • оцет 9% 100 гр;
  • часник 6-7 зубків;
  • цукор 200 гр;
  • сіль 6 столових ложок;
  • соняшникова олія 100 гр.

Як приготувати гострі кабачки-язички на зиму

З такої кількості складових виходить закрити, приблизно, 3,5-4 літри готової гострої закуски.

Перше, що потрібно зробити починаючи готувати, це молоденькі кабачки невеликого розміру порізати навскоси тонкими пластинками (язичками).

Швидкі гострі кабачки-язички на зиму

Перець очистити від плодоніжки і разом з томатами подрібнити в блендері або в м’ясорубці.

Швидкі гострі кабачки-язички на зиму

Якщо у вас є томатний сік, то робота спрощується – подрібнюємо тільки перець і змішуємо з соком.

Отриману кашку прокип’ятити, покласти туди кабачки, соняшникову олію, сіль, цукор.

Швидкі гострі кабачки-язички на зиму

Варити на невеликому вогні 20 хвилин після початку процесу кипіння. Може здатися спочатку, що кабачків занадто багато, але в готовій заготівлі Ви побачите, що це не так. Приблизно через п’ять-шість хвилин, в процесі варіння, вони стануть м’якшими і осядуть вниз.

Тепер прийшов час додати оцет і часник подрібнений в чеснокодавці або натертий на дрібній тертці. Масу варимо ще 5 хвилин. Акуратно укладаємо все в підготовлені банки і закатуємо.

Швидкі гострі кабачки-язички на зиму

Взимку ви скажете собі спасибі за працю, наминаючи заготовлені на зиму гострі кабачки-язички за обидві щоки. Якщо, звичайно, заготовка не буде з’їдена вашими домашніми набагато раніше.

Швидкі гострі кабачки-язички на зиму