Приготовлена на зиму гостра закуска з кабачків, звана “Гострі язички” або “Тещин язик”, прекрасно виглядає і на столі, і в банці. За смаком вона виходить солодкувато-гострою, а самі кабачки – м’які і ніжні.
Інгредієнти: Болгарський перець, Кабачки, Оцет, Перець гіркий, Помідори, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник
Готується гостра закуска легко і швидко, тому що, стерилізації не потрібно, що важливо при такій літній спеці.
Складові:
- молоді кабачки 3 кг;
- солодкий перець 7-8 шт .;
- томати 3 кг або томатний сік 1 л;
- гіркий перець 1 шт .;
- оцет 9% 100 гр;
- часник 6-7 зубків;
- цукор 200 гр;
- сіль 6 столових ложок;
- соняшникова олія 100 гр.
Як приготувати гострі кабачки-язички на зиму
З такої кількості складових виходить закрити, приблизно, 3,5-4 літри готової гострої закуски.
Перше, що потрібно зробити починаючи готувати, це молоденькі кабачки невеликого розміру порізати навскоси тонкими пластинками (язичками).
Перець очистити від плодоніжки і разом з томатами подрібнити в блендері або в м’ясорубці.
Якщо у вас є томатний сік, то робота спрощується – подрібнюємо тільки перець і змішуємо з соком.
Отриману кашку прокип’ятити, покласти туди кабачки, соняшникову олію, сіль, цукор.
Варити на невеликому вогні 20 хвилин після початку процесу кипіння. Може здатися спочатку, що кабачків занадто багато, але в готовій заготівлі Ви побачите, що це не так. Приблизно через п’ять-шість хвилин, в процесі варіння, вони стануть м’якшими і осядуть вниз.
Тепер прийшов час додати оцет і часник подрібнений в чеснокодавці або натертий на дрібній тертці. Масу варимо ще 5 хвилин. Акуратно укладаємо все в підготовлені банки і закатуємо.
Взимку ви скажете собі спасибі за працю, наминаючи заготовлені на зиму гострі кабачки-язички за обидві щоки. Якщо, звичайно, заготовка не буде з’їдена вашими домашніми набагато раніше.