Швидка маринована капуста в банці – покроковий рецепт швидкого приготування з фото

Маринована капуста, на відміну від квашеної, досягає стадії готовності за набагато менший проміжок часу за рахунок використання в маринаді оцту і цукру. Тому, якщо використання оцту ніяк не шкодить вашому здоров’ю, а кисленьку капусту хочеться спробувати скоріше, то цей рецепт маринованої капусти швидкого приготування саме для вас.

І так, нам буде потрібно:

bystraja-marinovanna-kapusta-v-banke1

  • капуста – 2,5 кг,
  • морква – 300 гр,
  • часник – 1 велика головка,
  • вода – 1 літр,
  • цукор – 1 склянка,
  • рослинне масло – 1 склянка,
  • оцет 9% – 1/2 склянки,
  • сіль – 2 столові ложки.

Приготування капусти маринованої.

Рецепт швидкого приготування покроково.

Капусту обчищаємо від пошкодженого листя, миємо, шаткуємо.

bystraja-marinovanna-kapusta-v-banke2

Моркву чистимо, миємо, натираємо на крупній тертці.

bystraja-marinovanna-kapusta-v-banke3

Часник чистимо і нарізаємо на тонкі пластинки.

bystraja-marinovanna-kapusta-v-banke4

Овочі перемішуємо в посуді відповідного обсягу, але не перетираємо.

bystraja-marinovanna-kapusta-v-banke5

Суміш овочів розкладаємо в заздалегідь підготовлені чисті банки злегка утрамбовуючи (без пристрасті).

Тепер, як приготувати маринад для швидкої маринованої капусти.

У киплячу воду додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Коли маринад закипить – додаємо оцет і знімаємо з вогню.

Гарячий маринад виливаємо в наповнені капустою банки.

Закриваємо пластмасовими кришками і залишаємо в теплому приміщенні на добу.

Через добу мариновану капусту швидкого приготування можна відставити в льох, холодильник або інше більш прохолодне приміщення.

Повністю готовою маринована капуста вважається через 3 дня. Але більшість починають “пробувати” її вже через 2-3 години після того як залили маринадом.

bystraja-marinovanna-kapusta-v-banke6

Так ось просто готується  маринована капуста. Погодьтеся, що цей рецепт маринованої капусти швидкого приготування дуже простий і легкий, тому зробити таку капусту в домашніх умовах під силу кожному. Смачного!