Маринована капуста, на відміну від квашеної, досягає стадії готовності за набагато менший проміжок часу за рахунок використання в маринаді оцту і цукру. Тому, якщо використання оцту ніяк не шкодить вашому здоров’ю, а кисленьку капусту хочеться спробувати скоріше, то цей рецепт маринованої капусти швидкого приготування саме для вас.
Інгредієнти: Вода, Капуста, Морква, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник
І так, нам буде потрібно:
- капуста – 2,5 кг,
- морква – 300 гр,
- часник – 1 велика головка,
- вода – 1 літр,
- цукор – 1 склянка,
- рослинне масло – 1 склянка,
- оцет 9% – 1/2 склянки,
- сіль – 2 столові ложки.
Зміст
Приготування капусти маринованої.
Рецепт швидкого приготування покроково.
Капусту обчищаємо від пошкодженого листя, миємо, шаткуємо.
Моркву чистимо, миємо, натираємо на крупній тертці.
Часник чистимо і нарізаємо на тонкі пластинки.
Овочі перемішуємо в посуді відповідного обсягу, але не перетираємо.
Суміш овочів розкладаємо в заздалегідь підготовлені чисті банки злегка утрамбовуючи (без пристрасті).
Тепер, як приготувати маринад для швидкої маринованої капусти.
У киплячу воду додаємо сіль, цукор і рослинне масло. Коли маринад закипить – додаємо оцет і знімаємо з вогню.
Гарячий маринад виливаємо в наповнені капустою банки.
Закриваємо пластмасовими кришками і залишаємо в теплому приміщенні на добу.
Через добу мариновану капусту швидкого приготування можна відставити в льох, холодильник або інше більш прохолодне приміщення.
Повністю готовою маринована капуста вважається через 3 дня. Але більшість починають “пробувати” її вже через 2-3 години після того як залили маринадом.
Так ось просто готується маринована капуста. Погодьтеся, що цей рецепт маринованої капусти швидкого приготування дуже простий і легкий, тому зробити таку капусту в домашніх умовах під силу кожному. Смачного!