Є різні способи закваски капусти, і зараз ми пропонуємо швидкий рецепт закваски капусти без оцту з дольками яблук і морквою.
Інгредієнти: Капуста білокачанна, Морква, Сіль, Цукор, Яблука
Для приготування необхідно взяти:
- капуста (бажано білокачанна) – 2 кілограма;
- морква (бажано солодких сортів) – 200 грамів;
- яблука – 200 грамів;
- сіль – 2 чайних ложки;
- цукор – 2 столові ложки.
Як швидко засолити капусту без оцту в банці
Спочатку треба помити всі овочі водою з-під крану. Потім візьміть капусту, зніміть верхні листочки і розріжте качан навпіл. Якщо він великий – на 4 частини. Далі нашаткуйте капусту тонкими смужками. Після цього почистіть моркву та потріть її на крупній тертці.
Тепер почистіть яблука, видаліть серцевини та наріжте їх невеликими шматочками.
Далі перемішайте капусту з сіллю і цукром. Потім трохи помніть її, аби вона пустила сік. Після цього додайте яблука і моркву, ще раз перемішайте та перекладіть масу в тару, в якій ви збираєтеся квасити.
Не заповнюйте банку повністю, аби при бродінні сік не почав витікати. Накрийте банку кришкою та лишіть її бродити протягом 48-ми годин.
Коли капуста прокваситься – переставте її в холодильник або інше холодне місце.
Подавати капусту можна просто з олією, або ж додавши в неї кільця цибулі.