Швидка квашена капуста без оцту – як приготувати квашену капусту швидкого приготування з морквою і яблуками – рецепт з фото

Є різні способи закваски капусти, і зараз ми пропонуємо швидкий рецепт закваски капусти без оцту з дольками яблук і морквою. 

Для приготування необхідно взяти:

  • капуста (бажано білокачанна) – 2 кілограма;
  • морква (бажано солодких сортів) – 200 грамів;
  • яблука – 200 грамів;
  • сіль – 2 чайних ложки;
  • цукор – 2 столові ложки.

Квашена капуста без оцту

Як швидко засолити капусту без оцту в банці

Спочатку треба помити всі овочі водою з-під крану. Потім візьміть капусту, зніміть верхні листочки і розріжте качан навпіл. Якщо він великий – на 4 частини. Далі нашаткуйте капусту тонкими смужками. Після цього почистіть моркву та потріть її на крупній тертці.

Тепер почистіть яблука, видаліть серцевини та наріжте їх невеликими шматочками.

Квашена капуста без оцту

Далі перемішайте капусту з сіллю і цукром. Потім трохи помніть її, аби вона пустила сік. Після цього додайте яблука і моркву, ще раз перемішайте та перекладіть масу в тару, в якій ви збираєтеся квасити.

Квашена капуста швидкого приготування

Не заповнюйте банку повністю, аби при бродінні сік не почав витікати. Накрийте банку кришкою та лишіть її бродити протягом 48-ми годин.

Квашена капуста швидкого приготування

Коли капуста прокваситься – переставте її в холодильник або інше холодне місце.

Подавати капусту можна просто з олією, або ж додавши в неї кільця цибулі.

Смачна квашена капуста швидкого приготування без оцту