Апельсин – це представник сім’ї цитрусових дерев. Цей фрукт потрапив до Європи через руки португальських мореплавців, і тепер він росте у всіх країнах зі сприятливими для цього кліматичними умовами. Цей прекрасний фрукт вживався у їжу і використовувався у медичних цілях ще до нашої ери, адже вже тоді людям були відомі його корисні властивості.
Інгредієнти: Апельсин
Користь апельсинів
Апельсин – не дуже калорійний фрукт (лише 36 ккал/100 грамів), проте він містить у собі цілий набір вітамінів: А, В1, В2, С, РР, а також вкрай корисних для людини мікроелементів: кальцій, натрій, магній, залізо і калій. Проте найбільше споживачі цінують апельсини саме за вміст у них вітаміну С. У 150 грамах одного фрукту вміщено близько 80 мг аскорбінової кислоти, а це добова норма споживання вітаміну С людиною.
Науково доведеним є позитивний вплив апельсину на роботу серцево-судинної, нервової та ендокринної систем людського організму. Цей представник цитрусових покращує процес перетравлення їжі, прискорює загоєння ран та наривів, поліпшує загальний стан центральної нервової системи. Усі перелічені вище фактори у комплексі значно покращують стан людського організму і подовжують життя.
Недарма в Італії, яка вже багато віків асоціюється у людей із батьківщиною апельсинів, середня протяжність життя людини – 83 роки.
У складі апельсину є велика кількість фолієвої кислоти, яку справедливо вважають найважливішим вітаміном для організму жінки. Ця кислота є відмінною профілактикою вад внутрішньоутробного розвитку плоду, саме тому вона особливо корисна саме для вагітних жінок. Вітамін С, який міститься в апельсинах у великій кількості, так само позитивно впливає на організм жінки при вагітності. Але зауважимо, що перед вживанням апельсинів кожна вагітна жінка має переконатися, чи не має вона алергії на цитрусові фрукти, щоб уникнути подальших проблем зі здоров’ям.
Шкода і протипоказання апельсинів.
Проте існують випадки, у яких вживання апельсинів протипоказано. Лікарі не рекомендується вживати цей фрукт при усіх шлункових розладах та захворюваннях травної системи. Крім того, однією з властивостей апельсинів є великий вміст цукру у їх складі. Саме тому вони не рекомендуються людям, хворим на цукровий діабет, та людям, які дотримується дієти. Проти ці протипоказання не є критичними, якщо ставитися до споживання цих фруктів відповідально. При помірному вживанні апельсинів вони приноситимуть вам лише радість та користь.