Щавель консервований на зиму. Рецепт смачний - з зеленню.

Щавель консервований на зиму. Рецепт смачний – з зеленню.

Зробивши заготовку на зиму з щавлю за цим рецептом, ви зможете всю зиму насолоджуватися не тільки запахом свіжої зелені, а й збереженими в заготівлі вітамінами при приготуванні ваших улюблених страв.

Величезна перевага такого способу заготовки – рецепт дозволяє використовувати крім щавлю в зимових стравах, також, ароматний кріп і зелену цибулю.

Консервація щавлю за цим рецептом потребують наявності у Вас:

– щавель, 500 гр.
– зелена цибуля, 500 гр.
– кріп, 250 гр.
– сіль, 75-100 гр.

Ну а тепер, як заготовити щавель.

щавель консервований на зиму

Промиваємо і подрібнюємо всі компоненти, потім перетираємо їх з сіллю до утворення соку. Щільно складаємо в невеликі баночки і відправляємо стерилізуватися на 20-25 хвилин, потім закручуємо.

chavelj-s-zelenju-2

Якщо готуєте суп, борщ або зелений борщ, то пам’ятайте, що не потрібно солити саму страву. Додаючи зелень в інші  страви, що готуються,  пам’ятайте про досить сильну ступінь солоності зимової заготовки. Слідкуйте, щоб страва не вийшла пересоленою.

chavelj-s-zelenju-3

Ось так просто приготувати щавель консервований на зиму.