Зробивши заготовку на зиму з щавлю за цим рецептом, ви зможете всю зиму насолоджуватися не тільки запахом свіжої зелені, а й збереженими в заготівлі вітамінами при приготуванні ваших улюблених страв.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Кріп, Сіль, Щавель
Величезна перевага такого способу заготовки – рецепт дозволяє використовувати крім щавлю в зимових стравах, також, ароматний кріп і зелену цибулю.
Консервація щавлю за цим рецептом потребують наявності у Вас:
– щавель, 500 гр.
– зелена цибуля, 500 гр.
– кріп, 250 гр.
– сіль, 75-100 гр.
Ну а тепер, як заготовити щавель.
Промиваємо і подрібнюємо всі компоненти, потім перетираємо їх з сіллю до утворення соку. Щільно складаємо в невеликі баночки і відправляємо стерилізуватися на 20-25 хвилин, потім закручуємо.
Якщо готуєте суп, борщ або зелений борщ, то пам’ятайте, що не потрібно солити саму страву. Додаючи зелень в інші страви, що готуються, пам’ятайте про досить сильну ступінь солоності зимової заготовки. Слідкуйте, щоб страва не вийшла пересоленою.
Ось так просто приготувати щавель консервований на зиму.