Сало в маринаді – простий і дуже смачний рецепт як солити сало в маринаді.

Якщо в господині є сало, а воно має переваги над іншими продуктами, через те, що екологічно чисте та натуральне, то їй не прийдеться думати, чим ситно, смачно, і головне корисно нагодувати сім’ю. У домашніх умовах без проблем та без затрат часу можна приготувати мариноване сало, яке має властивість зберігатися дуже довго. Крім того, корисні речовини (сало багате на елементи, що позитивно впливають на роботу мозку та серця і вітаміни із групи A та D), які воно вміщує теж нікуди не діваються. 

Смачний рецепт маринованого сала

Найперше, що потрібно зробити, так це приготувати маринад для сала. Для цього необхідно розвести 1 кг солі в 5 л води та прокип’ятити. Потім процідити, щоб позбутися осаду.

Сало великими шматками треба поставити в посуд, де буде зручно його маринувати та ошпарити кип’ятком, потім залити холодним маринадом, накрити чистим рушником та віднести в холодне місце. Там воно має стояти 3 дні. Після чого його необхідно перекласти в іншу посудину та залити свіжим маринадом, приготованим таким же чином як першого разу. Через наступні 3 дні треба повторити все знову.

На 9 день вийде готовий напівфабрикат. Одну частину такого сала можна натерти червоним перцем, а іншу нашпигувати часником (цей варіант дуже підходить до бутербродів, але псується швидше через часник, який через деякий час ще й гірчить).

Решту сала слід обсипати сіллю без спецій і загорнути в полотно, потім поставити в целофановий пакет, і аж тоді в морозильну камеру. Смакові якості такої заготівлі можуть зберігатися цілий рік.

Солоне сало в маринаді

Мариноване таким чином сало варто використовувати під час приготування будь-яких страв. Підсмаженим салом можна заправити картоплю, макарони, вареники чи борщ… Тут уже дозволяється фантазувати, широка уява господині обов’язково знайде оригінальне застосування такій смакоті.

Швидше приготувати засолене сало в маринаді можна по рецепту Олександра Крота, яке представлене в цьому відео.