Засолка сала “мокрим”; способом може здійснюватися двома методами: холодним і гарячим. При холодному солінні його витримують в розсолі кімнатної температури. При гарячому засолюванні сала, його доведеться варити у воді з сіллю.
Інгредієнти: Вода, Лавровий лист, Паприка, Сало, Цибулиння, Часник, Чорний перець горошком
Обидва способи засолу досить легкі у виконанні і готовий продукт виходить дуже смачним.
Зміст
Спосіб перший – за рецептом «Солоне сало в розсолі по-українськи».
Сало наріжте шматочками середнього розміру і покладіть їх в трилітрову банку. Шматки перекладайте листом лавра (4 штуки), чорним перцем (8 горошин), часником (5 зубчиків).
Не надто сильно втрамбовуйте сало. Для орієнтиру майте на увазі: при вільному розташуванні шматків сала в банку поміститься не більше двох кілограм.
Залийте сало розсолом кімнатної температури, який зваріть з п’яти склянок відфільтрованої води і однієї склянки кухонної солі крупного помолу.
Банки з салом в розсолі прикрийте кришками, але не закочуйте герметично.
Тримайте заготовку сім днів на кухонному столі – для засолювання сала таким способом потрібно кімнатна температура. Через тиждень солоне сало можете переставити в холодильник.
Спосіб другий – гаряче засолювання сала в розсолі за рецептом «Гостре сало в цибулинні».
У каструлю налийте воду (1 літр і 750 мл). Додайте один стакан крупної солі і велику жменю сухого цибулиння.
Каструлю поставте на плиту і дайте цибульному розсолу покипіти п’ять хвилин – за цей час вся сіль розчиниться і розсіл стане коричневим за кольором. Також він придбає легкий аромат цибулі.
У киплячий розсіл опустіть шматок сала і варіть його від 10 до 20 хвилин – час залежить від щільності продукту. Чим сало твердіше, тим довше його піддавайте тепловій обробці.
Через обумовлений час вимкніть плиту та залиште сало в воді на ніч.
Вранці, просолене сало вийміть з цибульного розсолу і промокніть серветкою.
Далі, натріть його спеціями: подрібнений часник, мелена паприка, гострий перець горошком.
Відварене сало в спеціях загорніть в пергамент або полотно і покладіть в морозилку.
Вибравши один із запропонованих способів “мокрого” засолювання, Ви отримаєте дуже ніжний і смачний продукт.
Холодне або гаряче засолювання сала в розсолі робить його таким, що воно, буквально, саме тане в роті. Таке солоне сало досить довго зберігається на холоді і не втрачає, при цьому, своїх смакових властивостей.