Сало солоне в розсолі холодним і гарячим способом – два рецепта засолювання сала “мокрим” способом.

Засолка сала “мокрим”; способом може здійснюватися двома методами: холодним і гарячим. При холодному солінні його витримують в розсолі кімнатної температури. При гарячому засолюванні сала, його доведеться варити у воді з сіллю.

Обидва способи засолу досить легкі у виконанні і готовий продукт виходить дуже смачним.

Зміст

Спосіб перший – за рецептом «Солоне сало в розсолі по-українськи».

Сало наріжте шматочками середнього розміру і покладіть їх в трилітрову банку. Шматки перекладайте листом лавра (4 штуки), чорним перцем (8 горошин), часником (5 зубчиків).

Солоне сало в розсолі по-українськи в банку

Не надто сильно втрамбовуйте сало. Для орієнтиру майте на увазі: при вільному розташуванні шматків сала в банку поміститься не більше двох кілограм.

Залийте сало розсолом кімнатної температури, який зваріть з п’яти склянок відфільтрованої води і однієї склянки кухонної солі крупного помолу.

Банки з салом в розсолі прикрийте кришками, але не закочуйте герметично.

Тримайте заготовку сім днів на кухонному столі – для засолювання сала таким способом потрібно кімнатна температура. Через тиждень солоне сало можете переставити в холодильник.

Смачне солоне сало в розсолі по-українськи

Спосіб другий – гаряче засолювання сала в розсолі за рецептом «Гостре сало в цибулинні».

У каструлю налийте воду (1 літр і 750 мл). Додайте один стакан крупної солі і велику жменю сухого цибулиння.

Каструлю поставте на плиту і дайте цибульному розсолу покипіти п’ять хвилин – за цей час вся сіль розчиниться і розсіл стане коричневим за кольором. Також він придбає легкий аромат цибулі.

У киплячий розсіл опустіть шматок сала і варіть його від 10 до 20 хвилин – час залежить від щільності продукту. Чим сало твердіше, тим довше його піддавайте тепловій обробці.

Гостре сало в цибулинні

Через обумовлений час вимкніть плиту та залиште сало в воді на ніч.

Вранці, просолене сало вийміть з цибульного розсолу і промокніть серветкою.

Далі, натріть його спеціями: подрібнений часник, мелена паприка, гострий перець горошком.

Відварене сало в спеціях загорніть в пергамент або полотно і покладіть в морозилку.

Вибравши один із запропонованих способів “мокрого” засолювання, Ви отримаєте дуже ніжний і смачний продукт.

Гостре сало в цибулинні

Холодне або гаряче засолювання сала в розсолі робить його таким, що воно, буквально, саме тане в роті. Таке солоне сало досить довго зберігається на холоді і не втрачає, при цьому, своїх смакових властивостей.

Гостре сало в цибулинні