Цей ніжний смачний салат сподобається всім, хто любить огірки. Його дуже легко приготувати. Головне – знати певні нюанси. Наприклад, одною з основних особливостей є те, що огірки ріжуть не кружальцями, а шматочками. Саме тому його часто називають “Дамські пальчики”.Цей салат подобається багатьом, бо огірки лишаються ніжними, твердими та дуже ароматними.
Інгредієнти: Гірчиця, Огірки, Оцет, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник, Чорний перець мелений
Для його приготування необхідно взяти:
- огірки – 4 кілограма;
- сіль – 2 столові ложки;
- олія – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка;
- оцет – 1 столова ложка;
- часник – 5 зубчиків;
- чорний мелений перець – 2 столові ложки;
- сухий порошок гірчиці – 2 столові ложки.
Як приготувати салат з огірків на зиму
Спочатку треба добре вимити огірки, зрізати хвостики та нарізати так, як на фото.
Далі необхідно зробити розсіл.
Для цього треба змішати ці інгредієнти: оцет, сіль, цукор, перець, гірчичний порошок, подрібнений часник. Кип’ятити розсіл немає необхідності.
Залийте розсолом огірки та дайте їм настоятися біля 4-х годин.
Далі візьміть банки, добре помийте, пастеризуйте та щільно складіть в них огірки, а також залийте розсіл.
Після цього візьміть ємність з водою, поставте туди банки, прикрийте кришками. Вода повинна закривати ємності, як на фото.
Не забудьте про те, що зверху повинна бути вага, яка притисне кришки. Наприклад, на фото це кружка з водою. Але слідкуйте, аби вода не потрапила в банки.
Стерилізувати салат необхідно 20 хвилин.
Потім закатайте кришки, поставте банки догори дном та лишіть вистигати в теплому місці.
Цей ніжний, пікантний хрусткий салат буде прекрасно смакувати як до повсякденного, так і до святкового столу.