Коли красиві маленькі огірочки вже насолили і наквасили на зиму – прийшов час такої домашньої заготовки як “Салат з огірків”. Огірки в салаті, замариновані за цим рецептом виходять смачними, хрусткими і ароматними. Приготувати салат дуже просто, а результат виходить – дуже смачним.
Інгредієнти: Кріп, Огірки, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор
Для того щоб приготувати салат з огірків вам знадобиться:
- огірки – 2 кг;
- цибуля – 200-300 гр;
- кріп – 150-200 гр;
- сіль – 1,5 ст. ложки;
- цукор – 3 столові ложки;
- оцет 9% – 8 ст. ложок;
- рослинне масло – 12 ст. ложок.
Із вказаної кількості продуктів виходить три 700 грамових баночки салату.
Як приготувати салат з огірків на зиму? Як завжди, опишемо приготування докладно і покроково.
Огірки миємо й нарізаємо тонкими (до 0,5 см) кільцями або півкільцями.
Цибулю – чистимо, миємо й теж нарізаємо півкільцями.
Кріп – миємо, перебираємо і дрібно нарізаємо.
Всі нарізані продукти змішуємо в підходящому за розміром емальованому посуді.
Додаємо сіль, цукор, оцет і рослинне масло.
Все ретельно перемішуємо і залишаємо на 3-4 години для маринування. В процесі маринування салат значно зменшиться в обсязі.
Після закінчення зазначеного часу, посуд з нарізаними маринованими огірочками ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і даємо покипіти 5 хвилин. Довше кип’ятити салат не варто, тому що огірки стануть м’якими.
Розкладаємо салат з огірків в простерилізовані банки і закочує.
Перевертаємо банки догори дном і залишаємо в такому положенні до повного охолодження.
Ще один смачний рецепт домашньої заготовки готовий. Тепер салат з огірків буде нагадувати вам про літо протягом усієї довгої зими.