Салат з квашеної капусти або капуста провансаль з яблуками і ягодами – смачний швидкий рецепт салату.

Пропонуємо вам два способи приготування смачної квашеної капусти з ягодами та яблуками.

Капуста провансаль з яблуками і ягодами – спосіб перший

Щоб приготувати 10 кілограмів готового продукту, треба взяти:

  • квашена капуста – 6 кілограмів;
  • цукор – 1 кілограм;
  • рослинна олія – 1 кілограм;
  • мочені яблука, виноград або сливи, брусниця або журавлина – по 500 грамів кожного продукту.

Як приготувати салат з капусти

Капусту треба помити та порізати на шматочки 3-5 сантиметрів. З яблук дістати серединки, обрізати хвостики та порізати на шматочки. Також промити виноград чи сливи і витягти з них кісточки.

Складіть всі інгредієнти в емальований таз, засипте цукром, перемішайте та лишіть на 40 хвилин.

Потім залийте масу олією і ще раз акуратно перемішайте. Тепер можна розкладати салат в банки. Але робіть це обережно, бо ягоди мають лишитися цілими.

Банки треба закрити та поставити на зберігання в холодильник.

Салат з квашеної капусти – другий спосіб

А для цього рецепту треба взяти:

  • 3 кілограма квашеної капусти;
  • 400 грамів цукру;
  • 300 грамів олії;
  • 5 грамів гірчичного порошку;
  • 250 грамів мочених яблук або журавлини, брусниці;
  • 200 грамів маринаду.

Як зробити салат

Треба порізати капусту як і в першому способі та розкласти по банках разом з ягодами чи яблуками. Потім необхідно приготувати маринад.

Для цього змішайте оцет 9% та воду в пропорції 1 до 1-го і додайте спеції: лавровий лист, перець, цукор, корицю, гвоздику. Далі маринад треба поставити на вогонь і довести до кипіння.

Після цього дайте йому трохи охолонути, а потім процідіть крізь марлю, аби позбавити різних часточок. Далі додайте олію і залийте капусту.

Закрийте банки капроновими кришками і поставте в холодильник.

Капуста за обома рецептами виходить дуже смачною та духмяною.

Зберігати таку страву можна лише в холодильнику, протягом 10-ти днів.