Пропонуємо вам два способи приготування смачної квашеної капусти з ягодами та яблуками.
Інгредієнти: Болгарський перець, Брусниця, Виноград, Гвоздика, Гірчиця, Журавлина, Квашена капуста, Кориця, Лавровий лист, Оцет, Рослинна олія, Сливи, Цукор, Яблука
Зміст
Капуста провансаль з яблуками і ягодами – спосіб перший
Щоб приготувати 10 кілограмів готового продукту, треба взяти:
- квашена капуста – 6 кілограмів;
- цукор – 1 кілограм;
- рослинна олія – 1 кілограм;
- мочені яблука, виноград або сливи, брусниця або журавлина – по 500 грамів кожного продукту.
Як приготувати салат з капусти
Капусту треба помити та порізати на шматочки 3-5 сантиметрів. З яблук дістати серединки, обрізати хвостики та порізати на шматочки. Також промити виноград чи сливи і витягти з них кісточки.
Складіть всі інгредієнти в емальований таз, засипте цукром, перемішайте та лишіть на 40 хвилин.
Потім залийте масу олією і ще раз акуратно перемішайте. Тепер можна розкладати салат в банки. Але робіть це обережно, бо ягоди мають лишитися цілими.
Банки треба закрити та поставити на зберігання в холодильник.
Салат з квашеної капусти – другий спосіб
А для цього рецепту треба взяти:
- 3 кілограма квашеної капусти;
- 400 грамів цукру;
- 300 грамів олії;
- 5 грамів гірчичного порошку;
- 250 грамів мочених яблук або журавлини, брусниці;
- 200 грамів маринаду.
Як зробити салат
Треба порізати капусту як і в першому способі та розкласти по банках разом з ягодами чи яблуками. Потім необхідно приготувати маринад.
Для цього змішайте оцет 9% та воду в пропорції 1 до 1-го і додайте спеції: лавровий лист, перець, цукор, корицю, гвоздику. Далі маринад треба поставити на вогонь і довести до кипіння.
Після цього дайте йому трохи охолонути, а потім процідіть крізь марлю, аби позбавити різних часточок. Далі додайте олію і залийте капусту.
Закрийте банки капроновими кришками і поставте в холодильник.
Капуста за обома рецептами виходить дуже смачною та духмяною.
Зберігати таку страву можна лише в холодильнику, протягом 10-ти днів.