Рецепт самого смачного салату з кабачків на зиму я стала шукати після того, як повернулася із запланованої і довгоочікуваної поїздки. Подорожуючи по Італії, оглядаючи її пам’ятки і захоплюючись красою цієї чудової країни, я стала справжньою прихильницею італійської кухні.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Кабачки, Оцет, Помідори, Ріпчаста цибуля, Сіль, Томатна паста, Цукор, Чорний перець мелений
А яке блюдо, крім піци, асоціюється у нас з Італією? Звичайно ж, макарони або паста. А важливим доповненнями до пасти є соуси, з томатами, грибами, прянощами, кабачками і іншими овочами. Приїхавши додому, я пробувала готувати різні соуси, намагаючись наслідувати італійській кухні, але всі вони були трохи не такі. Поки подруга не поділилася зі мною простим рецептом заготовки з кабачків “Анкл Бенц”. Я зрозуміла, що знайшла те, що шукала! У рецепті він називається салат, але я б назвала його соусом з кабачків з овочами.
Для його приготування знадобиться:
- Кабачки – 2 кг;
- Лук – 10 штук;
- Солодкий червоний болгарський перець – 7 штук;
- Помідори – 10 штук;
- Томатна паста – 0,5 л;
- Вода джерельна – 0,5 л;
- Цукор – 200 г;
- Сіль – 2 столові ложки;
- Мелений чорний перець – 1 ч. ложечка;
- Оцет (9%) – 2 столові ложки.
Як приготувати салат з кабачків на зиму.
Зазначені в рецепті овочі для цієї заготовки беремо найкращі, великі, добірні і стиглі. Нарізаємо їх не дуже дрібно.
Цибулю, помідори і перець – кубиками подрібніть, кабачки – більшими кубиками.
Бажано використовувати кабачки цілком, тому, вони повинні бути незрілі.
У великій каструлі з нержавійки розводимо воду, томатну пасту, сіль, цукор.
Кип’ятимо, додаємо цибулю, варимо 10 хвилин. Потім, кладемо кабачки і варимо ще 10 хвилин. Ті ж дії повторюємо з перцем і помідорами. Вливаємо оцет, перчимо.
Даємо покипіти не більше 5 хвилин і розливаємо по банкам, стерилізуємо 25 хвилин.
Зберігати заготовки з кабачків “Анкл Бенц”, бажано, в холодному місці. З цієї кількості інгредієнтів виходить, приблизно, 9 півлітрових банок готового соусу. Але хочу дати невелику пораду – краще відразу готувати 2-3 порції. 9 баночок – це мізерно мало. Зимовий салат з кабачків виходить настільки смачний, що зникає буквально на очах.