Салат з кабачків на зиму – простий рецепт з фото як приготувати найсмачніші кабачки “Анкл Бенц”.

Рецепт самого смачного салату з кабачків на зиму я стала шукати після того, як повернулася із запланованої і довгоочікуваної поїздки. Подорожуючи по Італії, оглядаючи її пам’ятки і захоплюючись красою цієї чудової країни, я стала справжньою прихильницею італійської кухні.

А яке блюдо, крім піци, асоціюється у нас з Італією? Звичайно ж, макарони або паста. А важливим доповненнями до пасти є соуси, з томатами, грибами, прянощами, кабачками і іншими овочами. Приїхавши додому, я пробувала готувати різні соуси, намагаючись наслідувати італійській кухні, але всі вони були трохи не такі. Поки подруга не поділилася зі мною простим рецептом заготовки з кабачків “Анкл Бенц”. Я зрозуміла, що знайшла те, що шукала! У рецепті він називається салат, але я б назвала його соусом з кабачків з овочами.

Для його приготування знадобиться:

  • Кабачки – 2 кг;
  • Лук – 10 штук;
  • Солодкий червоний болгарський перець – 7 штук;
  • Помідори – 10 штук;
  • Томатна паста – 0,5 л;
  • Вода джерельна – 0,5 л;
  • Цукор – 200 г;
  • Сіль – 2 столові ложки;
  • Мелений чорний перець – 1 ч. ложечка;
  • Оцет (9%) – 2 столові ложки.

Як приготувати салат з кабачків на зиму.

Зазначені в рецепті овочі для цієї заготовки беремо найкращі, великі, добірні і стиглі. Нарізаємо їх не дуже дрібно.

нарізану цибулю

Цибулю, помідори і перець – кубиками подрібніть, кабачки – більшими кубиками.

Нарізаний болгарський червоний перець

нарізані помідори

нарізані кабачки

Бажано використовувати кабачки цілком, тому, вони повинні бути незрілі.

У великій каструлі з нержавійки розводимо воду, томатну пасту, сіль, цукор.

Розводимо томатну пасту

Кип’ятимо, додаємо цибулю, варимо 10 хвилин. Потім, кладемо кабачки і варимо ще 10 хвилин. Ті ж дії повторюємо з перцем і помідорами. Вливаємо оцет, перчимо.

Найсмачніші заготовки з кабачків на зиму

Даємо покипіти не більше 5 хвилин і розливаємо по банкам, стерилізуємо 25 хвилин.

Салат з кабачків на зиму

Зберігати заготовки з кабачків “Анкл Бенц”, бажано, в холодному місці. З цієї кількості інгредієнтів виходить, приблизно, 9 півлітрових банок готового соусу. Але хочу дати невелику пораду – краще відразу готувати 2-3 порції. 9 баночок – це мізерно мало. Зимовий салат з кабачків виходить настільки смачний, що зникає буквально на очах.

Зимовий салат з кабачків Анкл Бенц