Завдяки цьому рецепту соління сниті ви зможете зберегти всі її корисні властивості. Крім того, засолена зелень, коли ви будете додавати її до страв, може замінити звичайну сіль, так як при її приготуванні було використано достатньо солі.
Почати слід із знімання з яглиці черешків і листя. Листя помийте і переставте в широку ємність, поступово пересипаючи сіллю.
Наповнену зеленю ємність зверху накрийте відповідного діаметру кружком, а зверху покладіть важкий предмет.
Через деякий час листя в ємності осядуть і круг опуститься вниз. Коли це станеться – в ємність для соління можна добавити нову порцію листя сниті. Кожен новий шар також слід пересипати сіллю.
Ємність із засоленою зеленню краще зберігати в підвалі, який не промерзає.
Для 1 відра листя яглиці слід взяти 1,5 склянки солі.
Солона зелень яглиці відмінне доповнення до ваших гарячих страв, наприклад до картопляного пюре або цільної картоплі, крім того, солоною зеленню можна заправляти супи і навіть їсти просто так, без чого небудь.